Hvem vil du være?

Har vi noe valg i spørsmålet "hvem er jeg"? Blir vi definert av noe større og viktigere en oss selv, er det valgene våre som bestemmer hvem vi er, eller er det ved å observere andre at vi finner ut hvem vi vil være?

En kombinasjon kanskje? Noen tror at Gud har en finger med i spillet, andre ikke - hvorfor er det sånn?
Er noen mennesker født onde? Eller har de blitt mennesker som tar dårlige valg som et resultat av en negativ oppvekst? Kan mennesker med en "perfekt barndom" bli onde som voksne? Hvordan kan man begrense antallet skjebner som havner på sidelinjen og melder seg ut av samfunnet? Hvordan definerer man en person som har meldt seg ut av samfunnet? Er usosiale mennesker som velger å ikke jobbe samfunnets tapere?

Folk er uenige i alt.. Noe som er veldig frustrerende da det er veldig lite som er bastant. Med mindre det er en nøyaktig kjemisk forklaring på ting, så kan vi sjeldent være sikker på noe. Så hvorfor er noen mennesker så uforanderlige? Man må ta alt i livet med en klype salt, ikke tro på alt vi hører og være åpne for at det finnes mer enn én forklaring på et fenomen. Hvorfor mener vi da at det vi mener er rett? Hvorfor har mange veldig vanskelig for å se to, eller flere sider av en sak?

Vi velger til en viss grad selv hvem vi vil være, ved å bevisst eliminere ukonstruktiv oppførsel og ved å kontrollere oss selv.

Hvem vil du være?

Forundringens time;)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 30.09.2011
 • Klokken: 13:34
 • Kategori: » Blogg

Kosebollene våre.. Som hater å bli kost med...

Hehe!! Tenkte det var blitt en stund siden sist jeg postet om våre søte små gerbiler/ørkenrotter, så da slenger jeg ut litt bilder og sånt:) De har nå blitt håndtamme, så de biter ikke.. Men de er gaaaanske skeptiske når noen stikker hånda nedi.. Frem til nysgjerrigheten tar overhånd og de hopper oppi for å snuse og se;)

Med litt hjemmelaget leker (ei knute laga av tørkerull) så blir de veldig ivrige og koser seg masse:) ...De er noen himla matvrak også.. Herlighet. De kaster seg over maten de får som om de skulle vært sultefora de siste fjorten dagene:P Artig er det nå iallefall å se på:)
Issi og Lille My <3

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 29.09.2011
 • Klokken: 21:36
 • Kategori: » Blogg

Skal aldri grille hver dag EVER again! Gassovn ftw!

 

Stian sin himla snille mamma har sponset oss med gasstank ferdigfylt med gass:D
Så nå har det blitt masse mat som har vært umulig å lage på grillen.. hehe.. Sånn som tomatsuppe, wok, fiskeboller i hvitsaus og masse anna digg:) Nomnom!Tjohei!

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 29.09.2011
 • Klokken: 21:24
 • Kategori: » Blogg

Takk for at du.. høstet gressløken for meg. Fjott.

Vi har en utrolig dyktig gartner her på campingen.. Dvs. han er himla flink til å bruke klipperen sin over ting som han ikke behøver å kutte.. sånn som strømledninger (riktig nok ikke vår) og GRESSLØKEN MIN:( :(
Haha.. nå begynte jo jeg og Stian å le ganske godt når vi så den stusselige gressløken som var igjen.. (Jeg klarte heldigvis å redde det han hadde...høstet..for meg, så det ligger trygt i fryseren;)
Liker det at det han liksom bare har "sneiet" innom for å ta med seg gressløken.. men lot persilla stå igjen.. Hihi.
Neida.. fra spøk til alvor, mannen har sikkert bare ikke sett seg for, men håper det var en liten "wake up call" når han innså at han kjørte over halve mini-kjøkkenhagen min:(


 • Kommentarer: 6
 • Postet: 27.09.2011
 • Klokken: 13:58
 • Kategori: » Blogg

Lørdagstur - aldri sur!

I dag har vi kost oss masse:) Vi har gått tur innover i traktene her på Sola ettersom det er en god del kulturminner liggende rundt omkring;) Tidligere så har vi tatt turen innom bunkersene på Solastranda.. men snudde tvert da vi skjønte at de blir brukt til å "bo" i.. :POn the road to "Domsteinane"


Arriving at "Domsteinane"


Licking a oooold "Domstein"...only because Stian did it first..


Stian chewing on a "Domstein"
Lynkurs i domsteinene:

Disse stammer mest sannsynlig fra Jernalderen av (om ikke enda eldre) og det er ingen klar historie på disse. Det blir derimot antatt at sirkelen har blitt brukt ved tilbedelse av Guder/gravplass for viktige personer/symbol på livshjulet, sola eller himmelretningene:) Det blir kalt et miniatyr Stone Henge, og denne på Sola er en av de få (og en av de viktigste) her i norden! :)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 24.09.2011
 • Klokken: 22:17
 • Kategori: » Blogg

Kosehelg på sørlandet, bilderas!

Bare masse flotte folk!!! God stemning <3

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 23.09.2011
 • Klokken: 19:35
 • Kategori: » Blogg

Verdens beste guacamole

2 modne avocadoer (skal være ganske myke)
ca 3ts lime/sitronsaft
1 fedd hvitløk (helst presset)
1 tomat
1/2 finkuttet løk
Smak til med; chili, salt & pepper.
(Det skal være en god del chilli og pepper, sånn at den får litt "sting")

Avkjøl før servering;)

Alt skal blandes sammen i en herlig mix, som kan brukes til topping på bla. laks, salat, tortillas eller taco:)(Stian sier at det ser ut som noen har spydd i plastikkbollen min...)

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 23.09.2011
 • Klokken: 19:30
 • Kategori: » Blogg

Bloggtørke og familiehelg

Det har ikke blitt mye blogging på meg de siste dagene, noe som skyldes familiehelg på sørlandet med masse gode folk og ekstremt mye mat... :D:D

Vi dro ned til Nodeland etter jobb og skole på fredagen, der bor da altså min herlige bestefar sammen med herlige Inger;)
Når vi ankom gården deres så var de i full gang med deigbaking - steinovnsbakt pizza og brød som sto for tur!
Det ble en relativt tidlig kveld for meg og Stian, mens den eldre garde holdt det gående til ganske sent.. hehe:D

lørdagen disket de opp med frokostbuffet og hjemmelaga eplejuice (alltid en vinner;), og vi tok turen til Søgne sentrum for å sjåppe litt.. Her snakker vi 9 mann inni polakk-vanen til besteforeldrene mine.. haha.. må ha vært et syn..!
Var innom en bruktbutikk som hadde 50% på alt.. BilligBillig med andre ord:) Stian fikk dratt med seg masse utstyr til KiteBoarding (som var splitter nytt og kun betalte 50,- pr del!!!). Jeg derimot.. endte i hovedsak opp med å ta med meg (nye) puslespill (tro meg, det er kjipt om det mangler en brikke eller fem:P).

På kvelden så ramlet det inn masse folk:) Da hadde bestefar ordnet til med gjetteleker (hvor gevinstene var mini spritflasker) og utrolig mye deilig mat! Her snakker vi maaange kg med steinovnsbakt kalv og lam:)

Etter frokostbuffeten på søndagen så dro vi til verdens beste svigermor! :) Hun disket opp med entrecoté (som biffmester Stian stekte) og for å dekke alles behov ordnet hun både med ris, poteter, bearneise og peppersaus! haha!!
Snille Jorun! :) Vi fikk også tatt oss et noe etterlengtet bad! (Nei, vi har ikke badekar på campingplassen;)
Hun og Johnny har også ordnet med gasstank som vi kan låne til vi får kjøpt:) Vi har det herlig altså!
Masse gode mennesker rundt oss <3


<3

(Det kommer masse bilder etterhvert... Men har de på stians kamera:)

 

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 21.09.2011
 • Klokken: 08:52
 • Kategori: » Blogg

Hopp i DO

For de som lurer på hvordan do-rutinene våre er og om vi må tømme doen selv og sånt.. Så kan jeg meddele at vi bruker et toalett som ligger i hovedbygget.. Ca 15 meter unna vogna vår:D Av den enkle grunn at jeg og Stian IKKE orker..eller vil:P tømme en ekkel do hver dag.. ;)

Men... Denne doen vi da har endt opp med å bruke må jo da deles... Og enkelte av beboerene her har ikke så mye doetikette.. Æsjas. Så hva gjør man da???

JO. man lager DO REGLER.

             DO-REGLER
               Toilet Rules

Hvis du løfter det opp - ta det ned igjen!
(Det er også en del damer som bruker denne doen!)
If you lift it up - put it down!
(There are quite a few ladies using this toilet too!)

Hvis du bommer - tørk opp!
If you miss it - clean it up!

Har du ikke papir - kjøp nytt da vel!
(IKKE stjel rullen fra doen)
If you don't have toilet paper at home - buy some!

(DON'T steal the toilet paper that you find here)

Husk at vi ikke får det koseligere enn det vi gjør det til selv!
Remember that everything is what you make it to be!

 

 Så da får jeg jo bare krysse fingrene for at folk tar de til seg;) Får ta bilde og legge ut når jeg har fått det i ramme og på veggen:D

 

 • Kommentarer: 4
 • Postet: 13.09.2011
 • Klokken: 21:55
 • Kategori: » Blogg

Voksne med barn eller hunder

....Eller.. verdens verste kombinasjon; begge.

Altså, misforstå meg rett, jeg er glad i både barn og dyr. MEN, det store MEN-et, noen mennesker blir bare så utrolig arrogante når de innehar en av de nevnte.

And i will explain.

*hark* *host*

Hva får en person til å tro at det er GREIT at hunden både gjør nummer 2 og kaster opp på plenen utenfor vogna vår? Jeg kan skjønne det om hunden tilfeldigvis går uten bånd og at eierne ikke har fått det med seg - men når de tar initiativ til at ungene skal leke "fetch" med bikkja rundt vogna (samt. under bilen vår).. så tror jeg ikke det bare var uheldig at det havnet litt av hvert utenfor her...nei:P Men joda, jeg KUNNE ha sett igjennom fingrene på det om bare eieren kunne ha tatt seg bryet med å plukke det opp?! :P Ekkelt. Spesielt siden jeg pleier å sprade rundt uten sko. Guess whos gonna be wearing shoes from now on!;)

Jess.. så ettersom dagen gikk så fant vi jo ut at de hadde 8 bikkjer med seg fordi de skulle på utstilling.. yeyho. skulle tro de hadde fått kurs i hvordan de burde oppføre seg rundt folk som ikke er...like glad i hundeekskrementer:P

Det med at folk med unger av og til blir arrogante ser man ganske ofte.. Hvor ofte kommer det ikke to kvinner med x2 barnevogner ved siden av hverandre på gangfelt sånn at den motgående personen må ut i veien? Kun fordi de ikke har vett til å slippe personen forbi? Eller når folk tar med seg småbarn på steder hvor de ikke hører hjemme.. F.eks. lange offentlig transportturer. (Det er helt greit at barn blir med, så lenge man setter seg i familieseksjonen på tog, eller reiser på den tiden av døgnet når barnet sover.) Så man blir sittende å høre på barneskrål i flere timer.. ja, det er en helt "naturlig" ting, men om man ikke har barn selv så er det ikke særlig ønskelig... Åh.. det er så utallige mange eksempler:P Men jeg tror folk flest skjønner the bottom line :P

Jeg er VELDIG glad i barn og jeg er VELDIG glad i hunder og andre dyr. Problemet blir ofte foreldre og hundeeiere;)
..Dannelse og sosialisering, anyone?? ;)Såååå bestemt! Nejdååå:) Ekke så galt.. :)

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 10.09.2011
 • Klokken: 22:31
 • Kategori: » Blogg

Anbefaling:)Froosh! Yummi in mah tummy! Denne serien med smoody har virkelig falt i smak:)
De koster 25,- og er 2/5 anbefalte frukt og grønt om dagen:) De har mange forskjellige smaker (den på bilde er egentlig den jeg likte minst.. ettersom den hadde en veldig særegen BANOS smak..) og alle unntatt denne har vært virkelig gode!

ANBEFALES på det sterkeste:)
Også er det jo heller ikke feil at det hverken er tilsatt sukker, konsentrat, kunstige ingredienser eller konserveringsmiddel. Du vet hva du drikker/spiser; frukt! - Og KUN frukt! :)

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 09.09.2011
 • Klokken: 20:39
 • Kategori: » Blogg

090911

I dag har jeg virkelig vært flink... har lest ca 80 pensumsider på 5 timer! Den effektive fredagsånden kom virkelig over meg... hehe:D

Ellers så skjer det ikke mest.. Vi har sittet foran tven og spilt LittleBIGPlanet som snille Leif har lånt oss.. og skikkelig tjukka oss med masse vafler og melk;) NOMNOM.


<3 • Kommentarer: 2
 • Postet: 09.09.2011
 • Klokken: 20:21
 • Kategori: » Blogg

Vaffelfredag


Tror vi har vafler for den neste uka nå ja:P hehe... Noen som har prøvd å fryse vafler??

 • Kommentarer: 3
 • Postet: 09.09.2011
 • Klokken: 20:14
 • Kategori: » Blogg

Livet ved stranda!

De som vet hvor Sola camping ligger, vet også at den ligger rett ved Solastranden.. Til stor glede for oss;)
Det er utrolig lenge siden jeg har hatt så lett tilgang på sjø og STRAND.. Stranda her minner mye om "klittene" (sært navn, i know) i Danmark.. :) Men fiiiint er det! :D

 Herlich!

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 08.09.2011
 • Klokken: 22:48
 • Kategori: » Blogg

Ny duppeditt!360GB PS3:D:D Kjøpte med et par bluerays og en dvd og:)
Endelig har vi skikkelig spiller til TVen <3 Weyho! :D

 • Kommentarer: 4
 • Postet: 08.09.2011
 • Klokken: 22:35
 • Kategori: » Blogg

En rosa sky

Det føles som om jeg svever på en rosa sky for øyeblikket.. Alt bare ordner seg, og jeg har det godt.
Tilogmed arret på armen blir bra.
- OG DA ER LIVET BRA DA?! :D

Neida, men vi har endelig fått ordnet fortelt, og får det snart tilsendt. Gassen til komfyren blir hentet om ti dager og pensum begynner å føles overkommelig:)
...og i tillegg så har vi en liten sort kanin som tilstadighet hopper rundt på gresset her:)

Det er en god følelse at man kan trives så godt i ei lita campingvogn midt på Sola:D
<3

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 07.09.2011
 • Klokken: 22:07
 • Kategori: » Blogg

Mikromiddag

Bacon og egg i kjøleskapet.. Fortsatt ikke kjøpt gass til kokeplatene.. What to do?

www.google.com

"Hvordan lage egg og bacon i mikroen"

Step 1. Legg baconet på flere lag med kjøkkenpapir.

Step 2. Kjør mikroen på full effekt i 4 min

DONE

Step 1. Visp egg, litt melk, litt smør, salt og pepper i en plastikkbolle

Step 2. Putt i mikroen ca 45 sek, og rør godt i intervallene, tar ca 2-3 min.

DONE

 Nammi! ;)

 

 • Kommentarer: 3
 • Postet: 04.09.2011
 • Klokken: 16:35
 • Kategori: » Blogg

Englandstur!

Ooooh, nå har jeg bestilt billetter for å møte verdens beste "søster" og venninne Savannah!!! Gleder meg så utrolig mye!!! Jeg drar onsdag 5 okt og kommer hjem igjen den 10de:) 5 dager i London/Richmond:)
Er ikke feil at jeg bor 5 min unna flyplassen heller da.. hehe:PFor de som ikke har hørt meg kjadre om Savannah, så er hun fra Nashville, Tennessee.
Vi bodde sammen som vertssøstre i Irland - på samme rom! Og ja.. vi ble bare utrolig gode venner.. og hun har allerede vært på besøk i Norge, så nå er det min tur til å besøke henne;) Hun flyttet til Richmond for et par uker siden og skal bo der i 3 år mens hun tar internasjonal økonomi bacheloren sin:)

I love her!

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 04.09.2011
 • Klokken: 16:23
 • Kategori: » Blogg

Captain America

I går var jeg, Stian, Live, Chris, Fredrik + ei jente og en gutt som jeg selvfølgelig ikke husker navnet på (blitt MYE nye navn siste ukene, men som iallefall var venner av Chris og Frederik) på kino for å se C.A. i 3D. Vi havna på Sandnes kino - som er MYE bedre enn den i Stavanger... :D

3D effektene i filmen var veldig gode syntes jeg.. men selve filmen var veldig.. hehe.. typisk superhelt-aktig:P Gaaanske overdreven med usannsynlige hopp og overlevelser - sånn som superheltfilmer skal være;)

Det var iallefall himla koslig!!! Det som IKKE var himla koslig er at bilen har begynt å fuske og sliter med tomgangen.. ugh. Typisk! Så Stian skal ta den innom verksted i dag for å finne ut hva det kan være, og evt. se om det er noe han kan fikse selv (handyman!) Men men, nå sitter jeg som sagt på skolen, i et iskaldt grupperom og venter på Fredrik og Chris, sånn at vi kan lese i hop. Wuhu! ;) Prøvde å få ned et sånn wasa knekkebrød med "brunost" (smaker som dårlig prim) til frokost her, men klarte bare å komme halvveis før jeg gav opp:P Får heller løpe inn i kantina for å finne meg noe å spise etterpå;)

Bøtt Bøtt, gotta go - er "sosialpedagogikk" og "oppvekst i Norge" som står for tur... ufattelig spennende bøker 8-)
....neidaaaaa... joda.


De bøkene jeg har plaaanlagt å lese meg opp i, i dag;)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 01.09.2011
 • Klokken: 10:31
 • Kategori: » Blogg

Et evig leksehelvete

Ingen fortalte meg at det å begynne på universitetet involverte SÅ mye jobb! Jeg hadde selvfølgelig mine anelser ettersom mamma har fullført 2 bachelorgrader og min bror nylig startet på masteren sin, mens jeg har bodd i samme hus... Det de ikke har fortalt meg er at de må ha superabsorberende hjerner.. mens jeg derimot... - ikke er helt der.
For jeg kan ikke huske at noen av de har tilbringt halvparten så mange timer på lesesalen - og fortsatt ikke være ajour med "anbefalt lesestoff".

Har alltid vært kjappest og fått best score på lesetester igjennom barne og ungdomsskolen - men tror du det hjelper meg? Eh ney. Her er det SINNSYKE mengder med informasjon som skal inn i hjernen, bli bearbeidet, og forhåpentligvis strømme ut på eksamenspapiret. Blæh. - Og jeg syntes vgs var slitsomt nok?! Skjønner jo hva lærerene på vgs mente når de sa  "om dere bare legger inn arbeidet - så får dere gode karakterer". Hadde jeg lagt inn like mye arbeid som jeg har gjort her, så hadde jeg hatt 6ere i alle fag. No doubt about THAT. Tingen er bare at man er usannsynlig lat når man er mellom 16-19 år. Motivasjonen er heller ikke på topp når man vet at "så lenge man møter opp så står man" - gjør man minimumsarbeid så får man 3 og gjør man litt mer, men fortsatt ikke lar det gå ut over fritiden din - så får man 4. 5Ere og 6ere er forebeholdt de som jobber godt med faget.

Poenget mitt her er at for oss med 4 i snitt, som har gode nok karakterer til å komme inn på de fleste linjer - og blir forventet å greie oss greit, egentlig er lazy bastards.

Det å lese 200 sider med pensum på ei uke er tungt. Sinnsykt tungt. Men, jeg skal nok greie det og. Må bare finne riktig motivasjon, og prøve å få det jeg leser til å klistre seg til hjernen. Ughh.

I dag og i morgen har vi undervisningsfri - men gjett hvor jeg sitter? Oh yes, på skolen.Omtrent sånn så jeg ut når jeg fant ut hvor mye vi skulle lese...

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 01.09.2011
 • Klokken: 10:14
 • Kategori: » Blogg
Profilbilde
   Legg meg til som venn
   Kontakt

Hei! Jeg heter Susanne og jeg blogger om hvordan det er å bo i campingvogn sammen med kjæresten min Stian.

Vi er veldig glade i å reise, og lever livet til det fulle:) Du må gjerne følge bloggen min, og det er veldig hyggelig om du legger igjen en kommentar før du går igjen:)

Copyright @ Stian

- - -KategorierArkiv

hits