Akutt sliten

Merket i dag når jeg kom hjem at jeg var fullstendig utslitt.. Alle planene om å vaske opp og lage god middag ble lagt på hylla fremfor å sove et par timer på sofaen og spise to brødskiver med tunfisksalat. Herlig:P hehe. Så nå er klokka plutselig ni, og jeg har gjort minimalt med fornuftige ting..  Stian er nemlig på spillkveld med et par kompiser, så jeg har har tatt livet heelt med ro i mitt eget selskap:) Ting går jo alltid i ett her, så det lille energipåfyllet trengtes virkelig!

Ellers så har jeg intet mindre enn TRE jobbhelger å se frem til de neste ukene, så det blir dessverre ikke mindre hektisk.. menmen... Er viktig å ha noen pustepauser inni mellom, og heldigvis så har jeg jo en fridag/studiedag i uka som jeg kan bruke på å gjøre helt andre ting:)

Kom på at jeg ikke har lagt ut middagsplan på leeenge så da kan jeg jo legge ut den jeg har laget for neste uke:)
Vi har begynt å handle på torsdag/fredag nå ettersom vi fant ut at det ofte ble en ekstra "kose"handling på fredagen likevel, og vi kan ikke kjøpe inn helgesnopet på mandagen.. hehehe.. Har ikke SÅ stor selvkontroll at vi klarer å la det ligge;) Så da ble det sånn her, og det fungerer veldig bra!

Torsdag: Enchiladas med svinekjøttdeig, bønner, salsa og rømme.
Fredag: Ovnsbakt laks med agurksalat, kokte poteter og resten av rømmen fra dagen før.
Lørdag: Biffstrimler med båtpoteter, salat og bearnaisesaus.
Søndag: Pannekaker
Mandag: Aspargessuppe med ekstra asparges og grove rundstykker.
Tirsdag: Asiatisk wok med svinefilet
Onsdag: Maggie juicy chicken med ris, salat og peppersaus.

Nomnom:)

Ha en fiin onsdagskveld videre <3

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 30.01.2013
 • Klokken: 21:45
 • Kategori: » Blogg

Lang fridag

I dag er jeg så heldig at jeg har fri.. Eller, det heter vel strengtatt studiedag.. Men i mitt vokabular så er det fri:P Akkurat praksisnotatene leveres på kjent skippertakvis, jeg klarer ikke å bruke mer en et par timer på et notat som skal være 1500 ord og kun vurderes som bestått/ikke bestått. Men her har altså fakultetet satt av nesten 64 timer på at vi skal jobbe med disse 1500 ordene. 8 Studiedager. Satser på at de har kalkulert med at vi betegner 90% av disse timene som fri nå som vi jobber 80% i praksis;)

To the pooooint, i dag har jeg altså vært hos legen min.. På fridagen min. Som viser seg å være så inkompetent som en lege kan være. Halleluja. Neida.. Er ikke så ille.. men frustrerende!

Som jeg har skrevet tidligere, så var det en veldig dramatisk opplevelse å fjerne p-staven som jeg hadde i armen.. Jeg har fått et arr som jeg ikke syntes er særlig pent, og legen min klarte jo også å kutte i hud hvor det ikke var bedøvelse. Kan si det sånn at jeg var temmelig nær besvimelse der jeg lå:P Så da gikk jeg jo over på p-piller, jeg skulle "aldri" ha p-stav igjen. Vel, etter et år med p-piller og hvor sikkert halvparten ble glemt så fant Stian og jeg ut at.. Hehe.. NOPE. Det går ikke, vil ikke ha baby i nærmeste fremtid:P Så da fikk jeg bestilt ny legetime hos legen min hvor jeg skulle få satt inn ny p-stav. Vel, legen min nektet plent å sette den inn - og henviste meg til en gynekolog. Så nå, når det viser seg at p-staven min enda en gang har lagt seg gooodt til rette under huden og at det mest sannsynlig må til enda et kirurgisk inngrep for å hente den ut så sier legen min at "det får gynekologen ta seg av". Unnskyld meg. Men tror han virkelig at jeg lar en gynekolog som ikke driver med småkirgugi operere ut p-staven? Herrebejesus altså. Og å fikse på arret som han selv lagde på meg var uaktuelt, selvom det fint kan fikses ved å kuttes/sys på nytt. Blir så utrolig irritert. Heldigvis finnes det private aktører jeg kan ta kontakt med når det kommer til å ta ut pstaven/fikse på arret.. Men makan altså:P En ting er at han ikke ønsker å ta ut p-staven, men han kan jo fint henvise meg til noen som er dyktig på småkirurgi, fremfor å feie det bort med at det "ikke er hans problem". Grrr.

I tillegg så har jeg hatt litt problemer med "vinterhud" i ansiktet som er veldig sensitiv og rød..  Fikk beskjed om å "gå på apoteket og spør etter hjelp der". Hehe.. Blir litt oppgitt over sånn:P  Jada, de har kunnskap på apoteket også, men de ender jo som regel opp med å spørre kunden om hva slags hudtype man har og hva man føler man trenger. Jeg trengte en faglig vurdering av hva jeg trenger til huden, som er grunnen til at jeg gikk til legen i utgangspunktet:P Og ja, det endte opp med at apotekdama lurte på hva jeg trengte.. Så jeg da fikk jeg kjøpt hudprodukter til nesten 600,- som var "anbefalt av hudleger altså" med påpakningen om at "det er jo bare å teste det ut og se hvordan det går". Teste ut for 600,- ja.. Tror du jeg har et pengetre i hagen, eller? :P Men joda, lettlurt som jeg er så står jeg nå med "vitus apotek" posen i hånda, så vel som medlemskort. Krysser fingrene for at det funker da, og at jeg ikke har kastet bort masse penger på ingenting:(  Men som sagt, får jo bare teste det ut og se hvordan det går;) hihi.. :P Legen har iallefall lovet meg at vi skal finne ut av det, så om det ikke funker så får jeg henvisning til hudlege eller liknende. Ikke særlig kjekt med sensitiv hud!

Så nå har jeg altså trøstet meg litt med en lucky lemon snapple på Deli de Luca mens jeg surfer på nettet.. Hihi. Skal straks ut for å finne en liten valentinesoppmerksomhet til Stianmannen min:) Når jeg først har en hel dag i byen, så må jeg jo nesten utnytte den!

 • Kommentarer: 6
 • Postet: 28.01.2013
 • Klokken: 12:25
 • Kategori: » Blogg

Forlovere og toastmasterDa har vi snakket med alle de som får en sentral rolle i opptaktene til bryllupet, og ikke minst på bryllupsdagen vår - så nå kan jeg endelig offentliggjøre dette med dere:)

Forloveren min er min kjære studievenninne Silje Renate som jeg nå har kjent i halvannet år, og som jeg bare blir mer og mer glad i som tiden går. Hun munter meg opp når jeg er trist, støtter meg i det aller meste og sier ifra om hun syntes jeg er helt på jordet. Akkurat sånn det skal være;) Hun lar seg ikke pille på nesen og står på sitt, i likhet med meg:P så vi kan ha noen interessante diskusjoner fra tid til annen. Vi vet heldigvis å respektere hverandres meninger selvom vi ikke alltid er enige.. Som betyr at vi ofte bare blir enig om å være uenig;) hihi. Hun kjenner både Stian og meg godt, og hun står oss begge veldig nær:)Stians forlover er Leif Einar, en av kollegaene hans på Visco. De har kjent hverandre i godt over to år, og har blitt veldig gode kompiser i løpet den tiden:) Leif er en knallflott fyr som har mange felles interesser med Stian, og som alltid møter folk med et stort smil. Det er umulig å ikke like Leif! Han var en av de få som visste at Stian skulle fri til meg, og støttet Stian hele veien. Tusen takk! :)

Toastmaster er det Jan Erik (Ekke), onkelen til Stian som får æren av å være. Han er en veldig sosial kar som inkluderer alle de rundt seg:) Jan Erik fikk meg til å føle meg som en del av familien allerede ved første møte, og hvis han kan få meg til å føle meg som hjemme første gang jeg møter slekten til kjæresten min - så vet jeg at han klarer å skape en fin atmosfære i bryllupet vårt som toastmaster:) Stian har et godt forhold til onkelen sin, og det var han som først foreslo om ikke vi kunne be Jan Erik være toastmaster:) Vi føler oss veldig trygge på at Jan Erik tar rollen på strak arm, og at dette er det rette valget!
Det er selvfølgelig mange andre som får sentrale roller i bryllupet, men disse tre har blitt nøye utvalgt av meg og min kjære.. Hihi:) Så jeg syntes de fortjente et lite ekstrainnlegg her på bloggen for å ha takket ja til disse krevende men forhåpentligvis givende rollene:) Tusen takk for at dere vil være med på å gjøre dagen vår så minneverdig som mulig! <3

 • Kommentarer: 4
 • Postet: 27.01.2013
 • Klokken: 19:39
 • Kategori: » Bryllup

This and that

Da har praksisen kommet i gang for fullt for meg, og jeg kan ikke annet enn å si at jeg har vært sinnssykt heldig med praksisplass, veileder og kollegaer. For et sted!
Til nå så har jeg vært på skolebesøk, vært med på samtaler med unge som har det vanskelig, kjørt go cart(!), vært assistent på to ART timer (anger replacement training), hatt kosedag med kollegaene hvor vi besøkte solrommet i kommunen og hadde laaang frokost på jobb.. og ellers bare lært utrolig mye om de forskjellige aspektene rundt det å jobbe forebyggende:) Drømmepraksis med andre ord!

Ellers så er det mye bryllup om dagen, surprise surprise! hihi:) Både jeg og Stian kikker på inspobilder rundt omkring på nettet, både kaker, buketter, invitasjoner og.. ja.. you name it:) Koser oss! I går satt jeg opp budsjettet vårt hvor jeg førte på det vi allerede vet kostnadene på, slik som brudekjole og lokale - som jo tar 1/3 av budsjettet.. hehehe.. :P (Ta det med ro, har spart til brudekjolen min heeelt sjøl - bare sånn at ingen får "their panties in a twist" her;) Men vi kommer veldig greit i "mål" virker det som:) Har som sagt en god spareplan sånn at det ikke blir noen ..finansielle problemer:P. Dette er selvfølgelig utenom boligsparingen vår, vi vil ikke bruke penger som vi har satt vekk til bolig, så vi fortsetter å spare til bolig og rører ikke disse pengene. Men vi sparer altså bare enda mer, siden vi nå også sparer til bryllupet!:) Hvis noen skulle lure, så er det å ta lån til bryllupet fullstendig uaktuelt for oss:P Det ville være å gå i mot alle verdiene Stian og jeg har bygd opp i lag, ikke vil vi starte ekteskapet vårt med et felles kredittlån heller.. Nei, det er virkelig ikke noe for oss:)Vi gleder oss jo også veldig til å flytte et helt år til Bali etter bryllupet. Det blir fantastisk. Jeg skal studere offentlig ledelse (nettstudier) og Stian kommer til å jobbe over nett:) Så jeg kommer til å leve på stipend og Stian på vanlig lønn. Vi har sagt til oss selv at vi bare skal nyyyyte, når vi kommer hjem igjen blir det jo fullt kjør med huslån, fulltidsjobb, barn og sikkert et husdyr eller to og:P haha. Så ja, vi tar ting med ro. Hverken Stian eller jeg har hastverk med noe.. Som er litt merkelig, for når jeg var yngre så drømte jeg om det å bli voksen og kunne ikke veeente med å få unger selv.. Nå har jeg fått litt mer selvinnsikt, og skjønt at jeg vil ha økonomisk trygghet, mer livserfaring og stabile rammer før jeg og Stian bringer noe barn inn i verden:) Jeg vil leve livet først! Hehe.. Litt egoistisk sikkert, men jeg tror vi vil kunne prioritere det lille nurket bedre om vi selv er tilfredse med situasjonen:) Det er jo veldig individuelt når man er klar for barn, og når det føles rett. Men jeg er veldig glad for at den flotte mannen min og jeg er enige i hvordan vi vil legge opp livet. Så lenge man er enige om de store tingene så løser som regel alt det andre seg:)Fikk ikke blogget i jula, men kan meddele dere at jeg fikk en helt fantastisk Inex klokke og en kjempefin skidress av Stian og av meg fikk han en Mares dykkercomputer:) Ellers så fikk vi veldig mye forskjellig, litt for mye til at jeg orker å ramse alt opp.. hehe:) Til forlovelsesselskapet så fikk vi to bryllupsbøker og en snøskuffe(!) hehehe:) Forlovelsesselskapet var forøvrig kjempevellykket, fikk samlet den nærmeste familien og jeg syntes det var en veldig kjekk kveld! <3 Målet med forlovelsesfesten var at familiene skulle få hilse på hverandre i forkant av bryllupet.. og ettersom vi bor i Stavanger så er det vanskelig å få de til å treffes ellers:)

 • Kommentarer: 4
 • Postet: 18.01.2013
 • Klokken: 17:23
 • Kategori: » Blogg

Bryllupsplanlegging


Ja, nå er det i gang dere:) I jula har vi fått booket både kirke, lokale OG jeg har funnet brudekjole..!! Er det ikke fantastisk vel? :) Var litt rart, for jeg trodde vi kom til å være skikkelig usikre på hvilken kirke vi skulle velge, men etter å ha besøkt Fjære kirke i Grimstad så var det ingen tvil. DETTE er kirka for oss:) Romantisk, intim og med skikkelig særpreg <3 Heldigvis så var 26 juli 2014 ledig, og damen som jobbet der fortalte oss at tidspunktet vi har valgt er midt i blinken siden jeg bør ha god tid til å gå til frisøren, sminkøren, spise frokost, bli transportert til kirka etc:)
Lokalet er vi 98% sikre på at blir Christiansholm festning i Kristiansand, vi har iallefall fått booket det, og har mulighet til å avbestille det dersom vi finner noe annet. (Er strålefornøyde med festningen til nå da:). De er superhjelpsomme, og så langt som vi kan se - så blir det helt smashing med festen der:) Dersom det blir sånn som vi har planlagt til nå, så blir temaet ganske rustikt både mht. kirke og festlokale!

Grunnen til at vi har valgt kirke i Grimstad, og lokale i Kristiansand er rett og slett fordi Stian er en Grimstadgutt og jeg er ei Kristiansandsjente:) Gjestene godt spredt over hele sørlandet (enkelte kommer tilogmed langveisfra og tar turen helt fra New Zealand, USA, Indonesia og Tyskland!). Da syntes vi det er ekstra kjekt at vi får representert hver vår by:) Logistisk sett så ligger de ikke langt unna hverandre (kirka og lokalet altså) og turen tar ca 45 min med bil - innimellom her skal jo Stian og jeg likevel til fotografen, så vi tror det kommer til å gå veldig greit:) Det blir jo "urettferdig" for noen gjester uansett hvor vi velger å ha festen, så da har vi valgt å gjøre det sånn her.

Ja, så kommer det til kjolen da. Jeg hadde jo IKKE planlagt å finne "the dress" riktig enda, så for meg at jeg kom til å måtte ha et par prøvinger før jeg fant "the one". Så da tok jeg, mamma og svigerinnen min Silje turen til Kristins brudesalong i Lillesand. Trenger jeg å si mer enn at første kjolen jeg prøvde på var match made in heaven? <3 Litt morsomt det der. Jeg hadde jo planlagt å ta med meg forloveren min Silje Renate på brudekjoleprøving i Stavanger.. men da kan vi visst legge det på hylla... Hehe. Hun tok det heldigvis pent at jeg hadde forelsket meg i en kjole i Lillesand, på tross av at forloveren "hør og bør" være med på brudekjoleshoppinga. :)

Det skal sies at jeg fikk prøvd på 4-5 kjoler etter den første, som alle satt kjempefint på.. men ingenting klarte å få tankene mine bort fra den aller første. Og man føler det på kroppen når det er rett mann og rett kjole;) Så da blir det den! Selvom det svir i lommeboka:P hihi... Noe som bringer meg over på et annet viktig punkt, nemlig bryllupskonto.. Her har vi faste trekk som går inn på en bryllupskonto hver måned slik at vi selv har mulighet til å betale for hele bryllupet, vi er ikke avhengige av innskudd for å komme i havn altså - selvom vi setter veldig pris på innskuddene vi får, de kommer nemlig veldig godt med:)
Dette var en av de siste kjolene jeg prøvde på, riktignok ikke den jeg endte opp med - den jeg har valgt har et helt annet snitt og en annen fasong. Selvom jeg syntes denne også var innmari fin <3 :) Kan jo selvfølgelig ikke legge ut bilde av kjolen jeg skal ha på! Er veldig tradisjonell av meg, så Stian må nok vente i spenning til dagen jeg står brud:) Det samme med dere andre! Hehe:) Både denne og den jeg falt for er begge fra Ellie's bridals sin 2013 kolleksjon. Var jo råheldig med størrelsen også, trenger ikke å sy den ut/inn en halv cm, da den passet perfekt, noe brudekjoledama mente var veldig uvanlig på en "glidelåskjole" - og da må det jo bare være "ment to be"??? Hihi:) (Må riktignok kutte av et par cm i lengde da.. Ettersom jeg bare er 153cm høy;).

Så nå er det "viktigste" på plass, må selvfølgelig snart finne ut om Stian går for sjakett, snippkjole, skjøtefrakk eller smoking - det er jo minst like viktig - og hvilke gifteringer vi skal ha:) Det er altså det neste på "lista". Liker å få unna alt det viktigste først sånn at vi kan konsentrere oss om de viktige detaljene mot slutten av planlegginga:) Får jeg vilja mi så er det aller meste planlagt innen ett år, sånn at jeg kan slappe av i ro og mak med bacheloroppgaven min som jeg skal ha månedene før bryllupet.

 • Kommentarer: 6
 • Postet: 12.01.2013
 • Klokken: 20:54
 • Kategori: » Blogg
Profilbilde
   Legg meg til som venn
   Kontakt

Hei! Jeg heter Susanne og jeg blogger om hvordan det er å bo i campingvogn sammen med kjæresten min Stian.

Vi er veldig glade i å reise, og lever livet til det fulle:) Du må gjerne følge bloggen min, og det er veldig hyggelig om du legger igjen en kommentar før du går igjen:)

Copyright @ Stian

- - -KategorierArkiv

hits