Storbyferie

Etter å ha diskutert hva vi skal gjøre i påska, så kom Stian frem at han vil spandere på oss en tur til Berlin i forbindelse med bursdagen min <3 Hurra for fantastiske kjærester!!! Jeg har bursdag 21. april, så vi reiser tidlig den 20. og blir fire netter på femstjernershotellet Steigenberger, som også har egen spaavdeling <3 Jeg gleder meg sånn!! Var innom Tyskland en liten tur da jeg gikk i tiendeklasse, men det begynner jo å bli noen år siden, og jeg har liksom aldri vært der "skikkelig". Så denne gangen skal vi innom noen kjekke attraksjoner og egentlig bare nyte hverandres selskap :-) Det blir nok et deilig avbrekk midt i et ellers hektisk halvår, med bacheloroppgaven (innlevering 6. mai) og bryllupet som står 31. mai.
 

Om noen av dere har vært i Berlin, og vil komme med noen tips til severdigheter vi burde få med oss, så hyl ut :o)

 • Kommentarer: 1
 • Postet: 04.03.2014
 • Klokken: 18:16
 • Kategori: » Eventyr

Baliferie

Da har vi kommet i hakk igjen etter en fantastisk ferie på andre siden av kloden :o) Vi var rett over tre uker i Bali og har kost oss MASSE. Vi har fått opplevd så utrolig mye mer enn det jeg hadde trodd vi hadde kommet til å gjøre. Vi var en tur på Bali i fjor også, men da tok vi dykkerlappen og var hovedsakelig på Kuta. I år har vi vært nordpå i Panji, som ligger ved Lovina. Svigerfar holder på å bygge villa ca en halvtime unna Panji, så når vi var nede denne gangen så bodde vi et lite hus han har kjøpt på der. Nærmere lokalkulturen kommer du ikke ;) Det var i grunn helt perfekt, jeg trengte virkelig et avbrekk bort fra det materialistiske livet vi lever her i Norge og litt stillhet.. og på landsbygda finner man virkelig roen :) Nå skal det jo sies at jeg og Stian ikke har særlig ro i raua, så vi var selvfølgelig på ganske mange utflukter i løpet av de tre ukene, inkludert et par hotellopphold :)


Fant oss en liten solseng i Lovina <3

Vi fikk sett tre utrolig flotte fossefall, som inkluderte ca en halvtimes gåtur igjennom jungelen til hver av dem, to apeskoger med sosiale småaper, vært på delfinsafari klokken halv seks om morgenen.. En MAGISK opplevelse.. å få se soloppgangen mens det spretter ville delfiner rundt båten :) Badet i naturlige varme og kaldekulper, drikket kopi luwak - som er verdens mest eksklusive kaffe (og få sett hvordan det blir laget), vært på spa, shoppet, besøkt en flott elefantpark som er kåret til verdens #6 mest unike park av Discovery - hvor vi fikk klappe babyelefanter og voksne, svææære elefanter!! Også stoppet vi innom et sted hvor vi kunne holde mange forskjellige reptiler og bla. flying fox som er en flaggermus..ting. :) hihi. Vi besøkte forøvrig Jakarta, Kuta, Ubud, Lovina og Singaraja :) Stian og jeg hadde hotellopphold i Lovina og Ubud, som var veeeldig deilig. Godt å skjemme seg litt bort inni mellom:)


Jeg og store elefanten <3 Stian har flere bilder hvor vi er alene med elefanten.. her var det en god del andre turister. Får legge de andre ut etterhvert :)

Hotellet i Ubud var et skikkelig luksushotell som var splitternytt, ble ferdig i fjor:) Vi var heldige med at det var få gjester også, så vi hadde bassenget for oss selv for det meste:) :)

Hvis det er noen som skal til Bali og lurer på noe mht. attraksjonene så må de baaare hyle ut :)

Nå skal jeg nemlig nyte sydenstemninga vi har her på Sola:) :)

 • Kommentarer: 3
 • Postet: 24.07.2013
 • Klokken: 10:30
 • Kategori: » Eventyr

Reisefeber

Nå nærmer det seg virkelig avgang :-D Fredag klokken 12:00 letter vi fra Sola flyplass på vei til London, der er det et lite flybytte før vi suser til Doha som ligger i Qatar og derfra videre til Jakarta i Indonesia. Turen tar omlag 24 timer med alle stoppene, men jeg syntes det er kjempekjekt å reise, så det er ingen problem! Pakker med meg laptop, nintendo 3DS og noen bøker.. så går timene så fort som bare det :o)Vi er fremme på kvelden i Jakarta ettersom de ligger 5 timer foran oss, så da er planen å få litt massasje på ett av massasjeinstituttene på kjøpesenteret der hvor svigerfar bor, og dra for å se en kino om vi orker:) Dagen etter så reiser vi i 07-tiden til Bali som er en time eller to lang flytur fra Jakarta, så det blir et par småhektiske dager, men når vi først kommer til Bali så blir vi der i nesten 3 uker:)Vi har ikke satt opp en skikkelig plan over hva vi vil gjøre, men det er jo så utrooolig mye å se og oppleve på den nydelige øya - så jeg tror ikke vi kommer til å kjede oss :D Stian og jeg har ikke "ro i raua" så jeg skal prøve å oppdatere litt her inne etterhvert som jeg kommer over steder som har wifi, er jo sikkert litt gøy for dere å se hva vi driver med mens vi er der nede:)
Bildene er fra Indonesiaturen i fjor <3 :)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 26.06.2013
 • Klokken: 21:13
 • Kategori: » Eventyr

Artikkel i Aftenposten og Intervju på P4

Det har vært et par hektiske dager, for å si det mildt. Mobilen har gått varmt og det samme har innboksen på facebook, hehe!
Mange har allerede lest artikkelen i Aftenposten (etter at den ble lagt ut på fvn.no, sol.no, bt.no, aftenbladet.no og utallige andre nettsteder:P) og det hadde redaksjonen på P4 også gjort.. Så mens jeg sto på jobb så var jeg plutselig midt i et intervju som skulle på lufta en halvtime senere. Litt stressa? Hehe. Men det gikk veldig fint.. Jeg og Stian har iallefall fått våre "fifteen minutes of fame" etter å ha hatt ansiktet vårt på nettsiden til Norges største avis:P Så nå holder det! :o) Hihi.

 • Kommentarer: 5
 • Postet: 26.06.2013
 • Klokken: 18:49
 • Kategori: » Eventyr

Blåtur til Krakow

Tenk.. Nå er det bare to uker igjen av praksistiden, og kun fem dager igjen på praksisplassen.. Får nesten frysninger av å tenke på hvor fort dette halvåret har gått. Enda et semester er straks bestått, og nå begynner siste året av bacheloren. Wææh!!

Praksisplassen min har vært helt fantastisk, og jeg syntes selvfølgelig at jeg har vært den heldigste av alle oss praksis studenter.. Hihi. Forrige tirsdag var det duket for blåtur, og ingen av oss hadde snøring på hvor vi skulle dra, eller hva vi skulle gjøre. Etter mange feilaktige ledetråer, så endte vi opp i Krakow! Jeg har vært der tidligere, men det er jo faktisk seks år siden! Så det var veldig moro å se byen med "nye" øyne, og ikke minst være gammel nok til å ta en strawberry daquiri på en av de mange fortauskafeene ;)

Turen besto av shopping, tur til Auschwitz, tur til Saltgruvene for de som ønsket det, (jeg har vært på begge steder tidligere, så jeg dro kun til Auschwitz), MYE god mat - litt dårlig mat.. mye latter, fanteri og fagprat:) En herlig tur med andre ord.. Fikk også knyttet kontakter som kan være veldig verdifulle senere og det er jeg kjempe takknemlig for! Vi bodde på Hotel Unicus (som du kan lese mer om her) og som ligger midt i gamlebyen i Krakow. Perfect location!

Jeg fikk kjøpt en hel haug med Sephorasminke inne på Sephora... Det er jo i utgangspunktet veldig billig i Krakow, men atpåtil så hadde de veldig gode rabatter, så jeg handlet sminke til en verdi av 3000 - 4000kr men betalte en brøkdel:) Gøy!! Ellers så koste jeg meg masse, spiste kjempemye restaurantmat - uten å tenke på kalorier engang;) (kalorier er fy-fy å bry seg om når man er på reise.. hihi).

Har bestemt at jeg definitivt skal tilbake.. og det som er så herlig med Krakow er at Stian og jeg kan dra dit på romantisk storbyferie, men samtidig så kan jeg dra dit på jentetur med venninner eller på mor og datter tur - og ha det minst like bra! Tommel opp for Polen:)

 

 

 

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 03.06.2013
 • Klokken: 19:00
 • Kategori: » Eventyr

A romantic weekend in Paris!

Tenkte jeg skulle skrive litt om den herlige turen vi hadde til Paris forrige helg:)

Vi dro i åtte/nitiden på fredagskvelden og landet i ellevetiden, selve flyturen tok bare 1t og 45m - så det kan jeg ikke klage på!! Vi sov på Avia Saphir Hotell, midt i sentrum av Paris (gangavstand til Eiffeltårnet, og ca 10 sekund unna en kjempesentral metrostasjon) hotellet var lite men utrolig koselig og veldig rent og fint. Ikke at vi brukte så mye tid på hotellet, det gjør vi igrunn aldri når vi er på tur:P Vi er alt for glad i å farte rundt og kikke på ting;) Det var jo relativt sent når vi hadde fått rigget oss til på hotellrommet, men mat måtte vi ha.. Så da labbet vi frem til vi fant en koselig pizzarestaurant som vi kjøpte hver vår pizza på.. Vi trodde nemlig det var porsjonspizzaer (og det var det jo egentlig.. for alle andre hadde jo kjøpt hver sin:P) problemet var vel bare at "porsjonspizzaen" var gigantisk! Vi kunne jo ha delt en halv en.. hihi.

Stian i en av de koselige bakgatene, og meg som tar ut penger:) Jeg brukte faktisk ikke mer en 250euro i lommepenger på hele turen! Det inkluderer frokost/middag/lunsj, shopping i taxfree, t-bane og alt jeg kjøpte underveis! :) Noe som er helt fantastisk! Hadde regnet med at det kom til å gå mye mer:)


På lørdagen så fylte Stian 25 år (HippHurra!) Så da måtte vi jo nesten ut og spise en bedre frokost. Jeg ba han velge alt han ville fra menyen, så da endte han opp med kaffelatte, ferskpresset appelsinjuice og en stor baguette med svinekjøtt <3 Skjønnasen min. Ellers så fikk han vel egentlig det meste han pekte på den dagen<3 både karikaturtegning av oss to og litt småting:) HihiStian som koser seg med frokost <3 Også MÅTTE jeg jo ta bilde av en en helstekt gris (som det var over alt hvor vi gikk:P haha.. Hadde aldri sett sånn før jeg! Temmelig makabert:P)

Vi måtte jo selvfølgelig ta en titt på Eiffeltårnet når vi først var der, og det var massivt! Utrolig mange detaljer som man ikke ser på bilder altså:) Deretter dro vi videre til Arc de Triopmhe, som også var utrolig flott. Videre så fant vi ut at vi ville kikke på Notre Dame og tok t-banen dit (tok ca 10 minutter) og vi ble helt "blown away" av katedralen.. Tror Stian tok 1000 bilder av den:P hehe! Så gikk vi for å kikke på "Shakespeare & co" og innover i de herlige sidegatene der.. (Hvor vi spiste kebab! hihi.. skikkelig gourmetmat:P) Siden vi fortsatt hadde tid igjen før kveldsmørket kom så tok vi en liten rundtur oppe på Bastillen. Der var det ikke allverdens å se, men vi fikk kikka litt før vi tok t-banen tilbake til hotellet:)Fine mannen min foran Arc de Triophe og Notre Dame :)


Jeg sovna en liten time når vi kom tilbake, mens Stian koste seg med bok nr to i "gone" serien:) Når jeg våknet igjen så dro vi ut for å spise middag:) Mer om kvelden kommer i eget innlegg!!

På søndagen sov vi helt til ti-elleve, og dro ut til Louvre. Vi hadde frokost på en innmari koselig restaurant med helt latterlig dyr drikke utenfor Louvre. Betalte 16EURO for to halvlitere med cola. Følte meg helt ribba for penger når jeg dro derfra:P haha. Neste gang sjekker jeg drikkemenyen også for å se prisnivået altså:P Pleier alltid bare å gå ut fra hva en club sandwhich koster.. men neida! Hehe.. Dyr lærdom..Meg på Louvre.. og som spiser verdens mest herlige burger.. åh NAM. Bare DEN er grunn nok til å dra tilbake:D hihi. (Veldig lekkert bilde, i know:P)


Stiangullet som har vært på en av de 100 000 sjokoladebutikkene, hvor han har kjøpt "varm sjokolade".. og det var virkelig varm sjokolade det!! Hehe! Superdeilig og supertjukk sjokolade... <3 Mååå lære meg å lage sånn sjøl:) På det andre bildet så koser han seg med varm vin med kanel :) Smakte ikke så helt galt det heller, altså!! :D

På Louvre var det jo selvfølgelig gratis siden det var 1. søndag i måneden (catchiiing. Penger spart er penger tjent;). Vi måtte riktig nok stå ca 20 minutter i kø.. men det er vel verdt det når man får se Mona-Lisa? Hehe:P Etterpå gikk vi for å spise crêpe med nutella og hot wine, som var utroolig godt.. mmmm<3 Ettersom beina mine begynte å verke litt etter to lange dager med gåing så dro vi likesågreit tilbake til hotellet i sekstiden for å slappe litt av. Senere dro vi ut for å spise burger.. åh.. FOR en burger!!!  "Hjemmelaga" med masse kjøtt, bacon og cheddar. Kunne faktisk ikke blitt bedre:)

På mandag så sjekket vi ut av hotellet og lot koffertene stå der, mens vi tok t-banen til Notre Dame igjen. Denne gangen tok vi turen inn også, ettersom vi kun lusket rundt på utsiden på lørdagen:)
Det var ganske mørkt inne, og det var liksom en spesiell stemning i hele katedralen.. <3Når vi hadde vært der så tenkte vi at vi skulle spandere på oss et bedre måltid siste dagen i Paris. Så da bestilte vi oss treretters på en liten restaurant i en av de bortgjemte gatene. Der hadde jeg froskelår til forrett, lammeskank til hovedrett og creme brulee til dessert .. og betalte 15 euro for hele herligheten! ;)
Vi labbet rundt og fikk kjøpt de siste turistsuvenirene som vi ville ha, og vendet nesen hjemover.. og alt jeg kan si er; for en tur <3<3

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 07.12.2012
 • Klokken: 09:47
 • Kategori: » Eventyr

Strikkhoppvideoer fra trolljuv bru!Grunnen til at Stians video er vesentlig kortere enn min er fordi jeg hoppet rett etter han, så jeg fikk ikke filmet at han kom opp... For da var jeg allerede i utstyret og øvde på utfall! :/ Litt dumt. Men jeg fikk en del bilder av han da:)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 22.07.2012
 • Klokken: 19:55
 • Kategori: » Eventyr

Strikkhopp fra Trolljuv Bru

Jada, nå er det gjort! Jeg har offisielt hoppet i strikk for første gang..! Og FOR et kick! Jeg kjøpte strikkhopp-gavekort til Stian til bursdagen hans i fjor, og nå fikk han endelig brukt det! Jeg kunne jo ikke være dårligere, ettersom det var meg som hadde kjøpt det til han.. så da måtte jo nesten jeg også hoppe! :P

For det er jo ingen hemmelighet at jeg har littebittegranne høydeskrekk (jada, man skulle ikke tro det når jeg klatrer og allting - men dere skulle visst hvor mange ganger jeg er på gråten og begynner å hyperventilere når jeg er 15m over bakken med kun et "tynt" tau som sikkerhet). Men jeg liker å utfordre meg selv, se hvor tøff psyken min egentlig er og hvor mye jeg egentlig bestemmer over min egen kropp.

Når jeg sto på kanten av stupet og skulle hoppe så var jeg på gråten. Jeg skalv som et aspeløv og hendene mine var superklamme. Men jeg visste jo at det ikke var noen reell fare involvert. Strikket blir byttet etter 200 hopp, og da er det ingen slitasje på strikket. Han fyren som sto sammen med meg på avsatsen hadde hoppet over 40 ganger, og hadde demonstrert et hopp for oss, samme dagen. Det er jo ingenting å være redd for? Samtidig så ser jeg ned 118 meter og jeg tenker at jeg skal dingle 15 meter over en av de store steinene. Fritt fall, MANGE titallsmeter. Jeg som ikke tør å hoppe fra 5meteren i svømmehallen engang.

Men jeg gjorde det. Bestemte meg for å se rett frem mens de som sto på brua telte ned. 5 - 4- 3- 2- 1 - HOPP. Og da var det gjort. Jeg fikk et adrenalinkick som var helt SYKT og jeg kunne ikke annet enn å glise de neste timene etter hoppet. Jeg ville gjort det igjen in a heartbeat, hadde det bare ikke kosta 690,- :/ Men pengene var definitivt verdt det. Dette blir nok et "once in a lifetime stunt" og noe jeg aldri kommer til å glemme. <3Stiangutten som får opplæring i hvordan man skal hoppe fra avsatsen!


Siste finjustering av selene før hoppet mitt!

Vi har filmet begge hoppene, og de kommer straks i eget innlegg. <3

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 22.07.2012
 • Klokken: 16:34
 • Kategori: » Eventyr

Telttur i åkrafjorden

Som de aller fleste har fått med seg, så var Stian og jeg i åkrafjorden i helga. Vi dro hjemmefra i sekstiden, og var fremme der vi skulle telte i nitiden.. Da var det rett opp med telt og engangsgrill;) Været var veldig bra, og temperaturen lå omtrent rundt 15C, så det var innmari bra! Vi spiste hamburgere og koste oss med "Grimm" på pcen til langt på natt mens vi lå i soveposene våre <3 Superkos!


Venter på ferja over til andre siden av E39!"Liten" labbetur opp en "liten" bakke. Holdt på å krepere!:PTeltfolket! <3


Grillmester Larsen!


Herremåltid ute i det fri! Herlig! Det er lenge siden en hamburger har smakt SÅ godt <3


Klar for å se Grimm på pcen :)

Vi sov innmari godt, ettersom vi hadde lagt oss på et tun, og derfor hadde masse gress som "ekstra" liggeunderlag:) Relativt kjipt var det jo når vi våkna til regn (takk gud for at vi har kvalitetstelt som holdt oss tørre!) men regnet gav seg før vi skulle pakke sammen teltet, så vi slapp i bli kliss klass:)

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 22.07.2012
 • Klokken: 15:54
 • Kategori: » Eventyr

Dubai og Indonesia, oppsummering!

Denne turen har virkelig vært mindblowing. Jeg har opplevd ting jeg aldri trodde jeg kom til å oppleve, og sett ting kun et fåtall av mennesker har fått se. Det har vært fantastisk:)
Jeg og Stian har vært på verdens største kjøpesenter, svømt med baraccudafisk, djevelrokke og havskilpadder, fått tatt dykkersertifikatet, dykket på "shark site" og i skipsvrak, sett verdens eneste 7stjerners hotell, vært på toppen av verdens høyeste bygning (Burj Khalifa) og generelt sett gjort mye spennende. Jeg ville ikke ha byttet denne reisen mot noe <3 Så jeg må igjen si tusen takk til Steinar:)


Gullet mitt <3


Tihi.. Sheiken min <3


Burj <3


Burj <3


Gili Trawangan <3

Wææhh.. Æ vil tebageeee! :)

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 04.07.2012
 • Klokken: 11:43
 • Kategori: » Eventyr

De siste dagene i Indonesia - bilderas!

Jepps! I know. Jeg sluttet veldig brått med bloggingen fra turen, men det har en logisk forklaring! hehe! Vi var nemlig i leiligheten til svigerfar, og der var det relativt laber nettdekning, så da fikk jeg ikke lastet opp bilder.. Og hvor kjedelig er det vel ikke med reiseblogging UTEN bilder??? hehe;) Så nå kommer de siste dagene, alt i ett! I et siste, enormt langt innlegg;) hihi.


Stian fant ut at jeg var like høy som en av giga-playmo:P


Vi fikk sett tre kinofilmer på turen, og jeg digget alle tre!
Vi så "Snowhite And The Huntsman", "Brave" og "Abraham Lincoln - Vampire Hunter"


Veldig fornøyd pike, før vi skulle på kino.


To menyer måtte til (en til hver selvfølgelig:P) én med salt popcorn og en med karamell.. naaam.


Også måtte vi jo teste ut VIP avdelinga, hvor vi så abraham lincolnfilmen, det var virkelig verdt det!
Nå skal det jo sies at selv VIPavdelingen kostet mindre enn én kinobillett i Norge:P hehe.
Her kunne man få matservering og det kom en egen person for å pakke oss inn i teppet..!!
Merkelig opplevelse..


Og når filmen var ferdig så var det beeekmørkt på senteret, og vi måtte fint finne veien ut selv!
Vittig altså:P

Vi var vel også innom omtrent TRE arkadesentere, hvor vi kjørte simulatorer og lekte oss med de tingene som var der.
Hihi.. Trives med å være litt barnslige vi;)


Utenfor et av de maange kjøpesenterene vi besøkte <3


Finusen min foran kinoen <3


På besøk i fornøyelsesparken på Ancol!


Meg, Stian og svigerfar! :D


Der vi spiste middag på Ancol (havna) så fikk vi plukke det vi ville spise fra akvarium.
Ferskere får du det ikke!! hehe:)Maaat<3
Afia og meg:) <3


<3I Jakarta, på vei hjem.. <3


Vi var så heldige at svigerfar også skulle til Dubai og med samme flight som oss,
så da "drepte" vi timene sammen på flyplassene:)


Vakre skyene:)


Flymat.. Ikke akkurat som maten du får på SAS og Norwegian nei:P
Her gikk det i cheddar, crossianter, fersk frukt, juice, røkt kjøtt og masse anna digg. I like it!

<3

 • Kommentarer: 4
 • Postet: 04.07.2012
 • Klokken: 10:58
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Jakarta, dag 17 & 18.

Dag 17

Vi sto opp i nitiden for å ta taxi til flyplassen hvor flyet dro i tolvtiden. Vi rakk det med god margin og koste oss inne på loungen med gratis mat og drikke før vi dro videre til Jakarta:) Vi var vel fremme i leiligheten igjen i to-tretiden, hvor det var avslapping som sto for tur;) Hehe! Utpå kvelden så tok vi turen til MOI (Mall of Indonesia) som leiligheten ligger omtrent 10 meter unna.. hehe.. Der ble det litt kikking og starbucks'ing før vi handlet litt småting på carrefour. Blant annet shampoo og balsam.. Gode gud. Håret mitt kjentes jo ut som en bunt med høy! Med hotellshampoo og "balsam" så virket det ikke mye sunt iallefall:D Men det har det blitt orden på nå;) Ellers så fikk jeg et etterlengtet måltid på KFC.. Må takke himmelen for at vi ikke har KFC i Norge.. For det er virkelig verdens beste fastfood.. nomnom! Hadde blitt smelltjukk om jeg hadde hatt fri tilgang på billig, fettete kylling. Hoho. Neida, er faktisk ikke så fan av fastfood, men KFC avogtil er innmari godt:)
Hiver med et sykehusbilde til jeg...hehe.. ettersom Stiangutten var sjukling hele den 17 dagen også:)Dag 18

Når vi sto opp i dag så måtte vi innom en tur på sykehuset for å sjekke merket jeg hadde fått av korallen.. det klødde no innmari kvelden i forveien og jeg var gått tom for kremen jeg fikk av legen på Gili Trawangan. Det ble en del timers venting på sykehuset før vi fikk komme inn (unnskyld Steinar, Afia og Stian!!!). Men det viste seg at hudspesialisten sto fast i bilkork.. så ting tok TID. Blæh. Aaaanyhow, når jeg kom inn så ble jeg veldig positivt overraska. Dama var dødskul! Haha. Hun skjønte med engang hva som var galt og hva jeg behøvde.. Rista bare på hodet av det jeg hadde fått av legen på Gili og ba meg kaste det:P hehehe.. Jaja.. sånn kan det gå! Ingen flere lokale leger på meg eller Stian!!! Merket skal visst være borte innen en uke, så satser på det! Akkurat nå ser det jo ut som jeg har en alvorlig og krekslig sykdom på leggen.. haha:P Har lyst til å gå med lapp hvor det står; HAR BRENT MEG PÅ EN KORALL. Sånn at ikke folk skal tro jeg er dødsdømt!! :P
Et stk dødsdømt legg. Tihi. Update; den er nå nesten heeelt fin igjen;)

Ellers så har vi slappet godt av i dag og svigerfar kjøpte dykkerutstyr til Stian og meg som vi får med hjem til Norge!!! Det var innmari gøy å få sitt eget, og jeg sier igjen; ord kan ikke beskrive hvor takknemlig jeg er!!! <3 Snille, snille svigerfar:) Deretter tok vi turen til MOI igjen hvor vi kjøpte med litt middag hjem.. Itillegg til ost og kjeks som vi skal kose oss med til kvelden. Tro det eller ei, men jeg fant både babybel, brie og hvitløksost her nede! Oh JOY! :D Nå blir det party i munnen min!

 

 • Kommentarer: 3
 • Postet: 25.06.2012
 • Klokken: 19:14
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Senggigi-Lombok, dag 16.

Stian ble dessverre ikke bedre over natten, og planen var egentlig til å dra langt inn i bushen i Lombok for å dykke og være i tre netter. Vi endret planene ettersom han hadde høy feber og følte seg veldig klein.
Vi fant ut at vi skulle være en natt i Senggigi før vi tok flyet videre til Jakarta dagen etter (hvor de har leilighet).. Så vi tok båt fra Gili Trawangan i ellevetiden på formiddagen og tutet over til Lombok. Utover dagen så ble Stian kleinere og kleinere og begynte å kaldsvette, så da ble det jaggu en tur til sykehuset for å se hvordan ståa var. Han fikk tatt et par blodprøver ettersom legene mente det sto mellom tre diagnoser, malaria, dengufeber eller bakteriell infeksjon i kroppen. Heldigvis viste blodprøvene at det var det sistnevnte. (Thank God!).


Sjuklingen min etter å ha blitt tappet for blod <3

Så han fikk med seg antibiotika (den antibiotikaen han fikk på Gili Trawangan kunne han bare kassere, ettersom de var veldig dårlige for magen). Vi fant også ut at legen på Gili hadde KUN gitt han smertestillende, selvom han mente det var febernedsettende (som han også hadde skrevet på pakningen til Stian) så legene på Lombok bare ristet på hodet.. Gullgutten hadde altså gått UTEN febernedsettende, noe som kan være livsfarlig.. blir så forbanna på sånt!! Vi var gått tom for paracett selv, så neste gang jeg skal på tur så tar jeg med meg mer enn et halvt brett, just in case.


Meg som kjeder meg litt i taxien! hehe!

Han fikk iallefall ny antibiotika som er mer skånsom for magen, sterk paracett, tabletter for å stabilisere magen og malariatabletter.
Malariatablettene blir han ikke å bruke ettersom det er unødvendig når vi ikke er steder hvor det er høy forekomst av malaria, men skjønner jo at legen ville være på den sikre siden.. hehe:)

Etter turen til sykehuset så hoppet vi innom et nyyydelig sted for litt biff, og jeg syntes den var knallgod!! :) Ble en relativt tidlig kveld for oss ettersom Stian var dårlig, og vi skulle opp tidlig dagen etter for å ta fly til Jakarta.


Middag!To flotte menn! :) <3

 

Det skal sies at Stian er mye bedre nå, og har lite feber, så det er et steg i riktig retning. Om en dag eller to så er han antagelig helt symptomfri! :)
Btw. Viktig med reiseforsikring.. Vi har heldigvis "verdens beste" forsikring hos Europeiske, sånn om uhellet skulle være ute, sånn som det har vært denne gangen. Sånt skjer, og heldigvis er vi flinke til å ta det med godt humør og kose oss fordi om. :) <3

 

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 17.06.2012
 • Klokken: 05:30
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Gili Trawangan, dag 15.

Siste dag på Gili Trawangan.. Stian våknet med høy feber og kraftige skjelvninger midt på natta, og lå sånn i mange, mange timer (mens jeg prøvde å hjelpe så godt jeg kunne med paracett, vann og kos).
Begge sovnet etter en stund, men Stian hanglet hele dagen med hodepine, muskelsmerter, leddsmerter og magevondt. Ikke kjekt! Så dagen ble brukt til å være "inne" på hotellrommet, ikke at det heller er så stein hakkende galt med tanke på at vi hadde privat basseng.. hehe. Det ble en del soling og boklesing for min del, mens stian lå i senga på rommet og sov feberen av seg.

Utover kvelden så ble han bedre, men jeg fant ut av at jeg ville innom legen for å få en kløekrem til leggen min ettersom jeg kom nær en "fire coral" på Bali når vi dykket, og selvfølgelig fikk brent halve leggen:P
Svien gikk greit, men når det begynte å klø... herreminfred, holdt på å bli gal. Så da hoppet jeg innom legen, han gav meg to typer tabletter og en krem til å smøre på. Den ene tabletten skulle lindre kløen "innenfra" (ganske greit med tanke på de 192039203myggstikkene jeg også har:P) og den andre skulle redusere rødheten og ødelegge den resterende giften. Kremen gikk også på kløe, men utenfra. :) Disse preparatene hjalp kjempegodt og etter et par dager så har hevelsene senket seg fullstendig og etter første tablett så sluttet det å klø. Kunne ikke vært bedre.

Når natta kom igjen så ble Stian verre igjen, og da valgte vi å gå innom legen enda en gang, men på hans vegne. Temperaturen hans som var veldig lav sammenliknet med natten i forveien og lå på 38.5 (som tilsier at den har vært over 40 på nattestid) så legen konkluderte med å gi han C vitaminer, antibiotika og smertestillende. Ettersom vi er veldig forsiktige med å ta antibiotika med mindre det er noe virkelig alvorlig (for å unngå å bli immun) så ventet han med å begynne på antibiotikaen for å se om han ble bedre.

På vei hjem fra lunsj i sentrum <3


Afia og meg før middag:)


Deilige nygrillede "snapper"en min!


Stian og Sviger er fornøyde med den grilla biffen! :)


Finingen min <3Oppe i trehytta hvor vi hadde litt drinker <3


I trehytta!

Stian ble dessverre kjempedårlig igjen på natta og hadde veldig vanskelig for å sovne. Så da ble vi å se på "Journey 2 the mysterius island" på pcen, en skikkelig familiefilm som jeg sovna midt inni.. selvom den var kjempespennende!!!! hehe:D

 

 • Kommentarer: 1
 • Postet: 16.06.2012
 • Klokken: 15:51
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Gili Trawangan, dag 14.

Vi fant ut at det kunne være kjekt å leie snorkleutstyr, så jeg, svigerfar og Stian gikk ut på snorkletur denne dagen. Sykler fikk vi også leid billig sånn at vi kunne komme oss rundt øya:) Den er omtrent 8km i omkrets, så vi fikk en god trim! hehe:) Er ikke bare-bare å sykle i sand! :D Vi fikk også sett mye nyyydelig i sjøen, og jeg drømmer meg tilbake hver gang jeg ser på bildene. Gud så fint <3 Det er virkelig en dream come true å få dra på denne turen.. Er så takknemlig at ord ikke strekker til. <3


snorkle snorkle!Fine skilpadda, og masse fisk bak <3


Å svømme med skilpadda må til :)Og svigerfar måtte ta litt på den;) hehe!


Stian hilser på Mr.Turtle <3


Hehe, vittig altså, Stian får ALLTID rødt hår under vann!! Lille rødtoppen min <3

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 16.06.2012
 • Klokken: 15:22
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Gili Trawangan, dag 13.

Vi dro til med båt til Gili Trawangan fra Bali i ellevetiden på formiddagen, og båtturen tok omtrent to timer. Jeg og svigerfar endte opp med å ligge på soltaket mesteparten av turen og kikke på den nydelige naturen mens vi kjaset litt og gledet oss til å komme frem.

Øya Gili Trawangan slo virkelig alle forventningene mine. Den var helt fantastisk. Det finnes ingen motoriserte kjøretøy der, og det savner man jaggu ikke heller. Det holder med hest og kjerre;)

Det er hvit sand på alle kanter og sola steiker hele dagen, kunne ikke bedt om mer! Men svigerfar vet å skjemme oss bort så han hadde bestilt hotell"rom" eller villa om du vil, med oppholdsrom, to ensuite soverom og privat basseng. Seriøst. Jeg kunne bodd der, for alltid!! hehe:D


Det private bassenget:)


Soverommet vårt <3


Oppholdsstua:)


Fiiine stranda som omringet hele øya! <3


Vannmelon juice.. NOM! Slurpslurp<3


På vei hjem til hotellet igjen:)

 • Kommentarer: 6
 • Postet: 16.06.2012
 • Klokken: 10:08
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Bali, dag 12.

Siste dag på Bali!! Denne dagen brukte vi i hovedsak på å shoppe på de små markedene. Veldig koselig! Fikk en del småting med meg tilbake ja! hehe:)
Ellers så var vi på spa hvor Stian og jeg besøkte "dr.fish" som skulle spise av all den døde huden på føttene våre.. hihi. en merkelig men artig opplevelse!! Etter vi hadde fått spist vekk den døde huden så fikk jeg manikyr og pedikyr, mens Stian fikk massasje:) DEILIG! Og til den nette sum av 60kr per pers for alle behandlingene.. ååh.. i love it!

Til kvelden så gikk vi ut for å spise biff, eller det vil si at Steinar, Afia og Stian hadde biff, mens jeg heller valgte meg sjøtallerken med tunfisk, calamar (blekksprut) og reker.. nomnomnom<3
Det var en innmari koselig dag, og vi fikk slappet godt av med å bade i bassenget sammen med svigerfar og tusle rundt:)

Hadde ikke bilder fra denne dagen fra Kuta i Bali, så blir heller litt bilder fra Tulamben i Bali:)


Båter!


Hinduisme er hovedreligionen her:)


Besøker tempelet i Tulamben


Rett etter siste dykket! Storfornøyd :)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 16.06.2012
 • Klokken: 09:42
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Bali, dag 11.

Siste dagen av dykkerkurset:(  Ettersom vi hadde gått igjennom all teorien på de to tidligere dykkene så var de to dykkene vi hadde denne dagen kun "pleasure" dykk:)
Vi måtte ned til 18 meter for å fullføre kurset, og jaggu snauet vi ikke 20.. hehe:P Men det var veldig spennende:D Vi fikk dykke i et gedigent skipsvrak som er 120 meter langt, igjennom trange hull og åpninger, så det var ikke rart vi ble litt revet med og var nede på 20m et par ganger;) Vi fikk dessverre ingen bilder fra under vann denne dagen ettersom vi var dypere enn det kameraet er beregnet for.. så da tok vi ikke sjansen.

Når klokka nærmet seg fire så tok vi fatt på den 2-3 timer lange kjøreturen ned til Kuta igjen, der ventet svigerfar og Afia på oss  på Un's hotel, og vi gikk ut for å spise middag og få litt godt å drikke en liten stund etter vi hadde sjekket inn igjen.Cosmo <3


Grei mengde mat, hehe!

Det ble en veeeldig sen kveld på oss.. må vel innrømme at vi ikke krøyp inn under dyna før i tretida, ble mye latter og fjas ut i de små timene ja:) <3
Også må det jo nevnes at PADI open water kurset ble veldig godt bestått;) Divemasteren var både imponert og fornøyd over ferdighetene våre, så nå er det ingen vei tilbake:D hihi.

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 13.06.2012
 • Klokken: 10:27
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Bali, dag 10.

Vi våknet relativt tidlig ettersom vi skulle dra fra Kuta halv åtte, så da ble det "take away breakfast" fra hotellet som besto av to crossianter med syltetøy, før vi tok fatt på den tre timer lange turen til Tulamben med dykkekurslederen. På turen opp så fikk vi sett veldig mye, alt fra ville apekatter til slum og fattigdom. Jeg vil vel påstå at de aller fleste her på Bali lever under det vi i Norge ville kalt ekstrem fattigdom. Her snakker vi om å bo i skur som har bølgemetall som tak og under 300,- å leve på i måneden. Dette fører jo selvfølgelig til at de er veldig opptatte av å tjene penger og kan oppleves som litt masete når man skal kjøpe ting. Har man hodet på rett plass og tenker litt logisk så finner man uansett ut av en pris som begge parter kan være fornøyd med. Det er ingen vits i å prute gjenstander ned til under 20kroner når man egentlig hadde betalt det ti-dobbelte i Norge..

Når vi kom frem til Tulamben så sjekket vi inn på hotellet vi skulle være på den natten Paradise Bungalow, og jeg kan med hånden på hjertet si at rommene var de jævligste. EVER. Kun kaldt vann i dusjen, ingen air con og sengene luktet humbug og sure føtter. Er glad vi kun var der én natt, for å si det sånn:p Neste gang sover vi nok ikke på et hotell som er inkludert i prisen og som er kvalitetstestet av lokale indonesere:P

Ellers så var mitt første sjødykk denne dagen, vi hadde to dykk hvor vi gikk igjennom all den praktiske teorien vi skulle kunne. Da var det snakk om å ta av maske og utstyr under vann/på igjen og vise hva man skal gjøre i nødsituasjoner. Vi var nede på ca 12 meter og fikk sett masse spennende. Nydelig fisk, koraller, anemoner (med nemofisk i:D) og et mindre flyvrak. Sikten var veldig god, så det var gøy:D Temperaturen var vel rundt 30C så det kan man jo heller ikke klage på;)


Småtung bæring på de vulkanske steinene.. UGH!


Veldig blå bilder.. og ser litt uklart ut, men det var nyyydelig sikt! :) Old school utlikning på meg her:P hehe.


Fine gedigne sjøstjerna:D


Litt fisk:D

Det kommer flere undervannsbilder etterhvert når Stian har fått ordnet litt på fargebalansen:)

 

 • Kommentarer: 4
 • Postet: 12.06.2012
 • Klokken: 17:53
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Bali, dag 9.

Vi startet det store dykkereventyret vårt andre dagen i Bali:) Planen var å få gjennomført PADI open water, sånn at vi ble sertifiserte dykkere.  Vi hadde først teorikurs og litt oppgaver før vi dro til et veeldig fint hotell og hadde bassengdykk. Jeg har dykket en gang tidligere.. i basseng... som begynner å bli noen år siden (nærmere 10 *host*). Stian derimot har vært på 10-12 meter før, og dykket en del ettersom svigerfar er en erfaren dykker og har dykkerutstyr liggende.

Det var veldig moro å få lære å sette opp utstyret, så vel som å lære mer om hvordan man opprettholder likevekten i vannet (sånn at man ikke stiger eller synker) og andre basic skills.
Vi dykket i rundt en time og hadde det veldig kjekt. Vi betalte 2000,- hver for kurset og servicen har vært outstanding. Vi var alene med divemasteren, så vi fikk læring inn med t-skje for å si det sånn!! hehe:DPå med våtdrakt <3
Bassengdykk!
Hotellet vi hadde bassengdykket på :)


Bassenget vi dykket i!


Finingen min på vei hjem til Un's hotel:)

På kvelden så labbet vi rundt litt, gikk ned på stranda i mørket og spiste is.. Det er merkelig hvor fort man vender seg til varmen! Jeg ble helt sjokkert når isen begynte å smelte etter et par minutter i nattemørket, ettersom jeg ikke følte det var særlig varmt.. Før det gikk opp for meg at det faktisk er rundt 28C på kvelden og.. hehe.. :)

Vi gikk tidlig til sengs ettersom vi skulle opp grytidlig dagen etter, da var det første sjødykket som sto for tur og vi skulle være en natt i Tulamben.

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 12.06.2012
 • Klokken: 11:14
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Bali, dag 8.

Det første vi gjorde var å spise frokost på "the balcony" som er restauranten som tilhører Un's hotel, så gikk vi for å høre om hvor mye det kostet å leie scooter for en dag... og *trommevirvel* det kostet 50 000 rupia som er equal til omtrent 30 kroner.. hihi.. :D Vi fikk tildelt scooter og hjelmer et par minutter senere, og da tutet vi avgårde til stranda for å bade litt i det innmari kalde vannet.. hihi.. :D 30C i sjøen er ikke å kimse av!! Det skal også sies at jeg sikkert svelget unna 30 liter saltvann etter å ha lekt meg i bølgene.. nomnom.


Stian leide seg surfebrett ut dagen også til den nette sum av 30 kroner, så han fikk kjørt seg litt i bølgene han og;) hehe!


Middag må man ha!


Matmatmat <3Vi hadde en veldig fin "førstedag" og klarte å bli solbrente med spf 30! Sier sitt om hvor sterk sola er her!!
Wuhuuu <3

 

 • Kommentarer: 6
 • Postet: 12.06.2012
 • Klokken: 05:58
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Jakarta, dag 7.

Dagen startet som vanlig med superfrokost ala Afia, før vi surret litt rundt på Mall of Indonesia og kjøpte litt småting som er kjekt å ha med seg videre på tur (myggkrem, vitaminer, etc).
Så gikk vi innom spaet igjen for å få refleksologi. i en timestid.. (igjen for sånn 25kr). åååh.. Gud å godt det var! Har alltid hørt at refleksologi skal gjøre vondt jeg? Men indoneserne vet tydeligvis hvordan de skal trykke på de forskjellige sonene uten å pine den som sitter der.. hehe:) Det gjorde iallefall veldig godt i kropp og sjel <3

Klokka åtte på kvelden så gikk turen videre til Bali. Det var så vidt vi rakk flyet, men det gikk.. hehe.. 5 minutter etter "final call". Flyet ned til Bali var også veldig fint:) Flymiddag, gratis drikke og tvskjerm igjen, selv på en tur som kun tar halvannen time! Helt utrolig altså:) Liker servicen ja! <3


Taxitur til flyplassen:)


Flytur til BALI!

Når vi kom frem til Bali flyplass så var det å hoppe i bilen til sjåføren som svigerfar hadde ordnet, han kjørte oss ned til Un's hotel i Kuta, og kjørte svigerfar og Afia til Nord-Bali (tre timer unna Un's) hvor svigerfar har kjøpt tomt:) Planen er at "huset" (ikke at boliger på over 1000kvm kan kalles hus.. hehe.. jeg refererer til det som "slottet" haha.. :P) skal stå ferdig om ett års tid, og vi gleder oss til å se det ferdig!!!

Vi krøyp iallefall under myggnettingen så fort vi kom inn på rommet og sovnet til lyden av ugler, flaggermus og anna knask utenfor <3

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 12.06.2012
 • Klokken: 05:31
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Jakarta, dag 6.

Vi våknet rundt klokka 0930 til Afias mat-os, ettersom hun var i full gang med å lage storslagen frokost - igjen. Det er helt utrolig at hun som muslim orker å steike bacon til oss... hehe.. stakkars menneske!
Det ble iallefall en himla god frokost igjen, som alltid! Kommer til å bli supertjukk av all denne gode maten jeg, tihi:) Kan ikke klage;)

Dagen startet for fullt med bading i bassenget før vi tok turen til senteret for å slurpe i oss litt frappucino fra starbucks (til halv pris av normalt;), og kikke litt i butikkene som var der... Jeg må helt ærlig si at hjertet mitt blør for dyrene her.. uff. Vi tittet innom en dyrebutikk, og der står valpene på ca 0.5mx0,5m på rekke og rad for å tiltrekke seg kjøpere.. Virkelig et trist syn.. Hadde akutt lyst til å sette i gang en "release the puppies" aksjon... men tror ikke jeg hadde kommet så langt der altså:P Nei uff... med tanke på hvor mange løse hunder det er i Indonesia så er det ingen grunn til å kjøpe valper som blir solgt på en sånn måte. Guffent! Det er jo hverken første eller antagelig siste gang jeg ser dyr stå sånn, men det gjør like vondt hver gang!!

Ellers så slappet vi godt av etter en laaang reise fra Dubai kvelden før:) Vi tok også turen innom et spa hvor vi fikk massasje i en time for 25kr.. hihi..
Det var riktig nok thaimassasje, så ehem.. det var litt hardhendt men for all del, hun fikk løsna godt opp i hele kroppen min:)Jeg og den ene pusekatten til svigerfar.. superskjønn.. og kjempekosete <3 Kastet min elsk på den lille tassen:)

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 12.06.2012
 • Klokken: 05:07
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Jakarta, dag 5.

Vår første ordentlige dag i Jakarta var veldig avslappende. Vi badet litt i bassenget utenfor leiligheten til svigerfar, så vel som at konen hans, Afia, ordnet skikkelig "amerikansk" frokost til oss med toast, bacon, pølser, kjøtt og egg. Vi labbet også rundt på Mall of Indonesia, som ligger 8-10 meter unna leiligheten. Til lunsj så svingte vi innom Pizza Hut.. hihi.. Men varmen tar jo knekken på alt som heter matlyst, så de to måltidene ble alt. Vi hadde tilbudet om middag, men det er jo liten vits å ordne mat når man ikke orker tanken på det en gang! hehe.


Kikker i bassenget utenfor leiligheten, med masse skilpadder i! (Putter riktignok ikke henda nedi.. salmonella here i come liksom:P)


Sover liiiitt lengre enn alle andre.. så derfor må folk ta smugbilder av meg! :P


Bassengbading!


Svigerfar i leiligheten <3 :)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 11.06.2012
 • Klokken: 19:42
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Dubai, dag 3 & 4.

Denne dagen fikk vi gjort litt av hvert. Det første som sto på planen var så besøke gull-souqen (gullmarkedet) som var mindblowing! Vi måtte ta litt buss og tog for å komme dit, men det var definitivt verdt det:)


Vinduet til  en av de mange hundre gullbutikkene!

Etter vi hadde vært på markedet så dro vi for å se Burj Khalifa. Verdens høyeste bygning. Jeg anbefaler alle å se denne bygningen dersom de skal til Dubai, det er absolutt verdt de 150 kronene det koster å ta heisen opp til 124 etg. :) Utsikten er helt fantastisk! Det er heller ikke for mange folk oppe om gangen.


Klokka seks satt vi oss ned for  se på vannshowet som de hadde utenfor Dubai Mall, fontener som "danser" etter musikk.. tihi, og når vi turet hjem i åttetiden så hoppet vi rett i bassenget som befant seg på taket i 13etg. På hotellet så var det både basseng, boblebad, steamrom og badstu.. yum. Som balsam for såre sjeler;) hihi. Har dessverre ikke bilder fra bassenget selv om jeg strengttatt burde tatt bilder av den nydelige utsikten! Men sånn er det.. Noen ganger er man litt for opptatt av å nyte, fremfor å ta bilder.. hehe:D

Dagen etter satt vi oss på flyet til Jakarta (flyet dro klokka 11) og vi ankom Jakarta rundt midnatt (en del tidsforskjell her.. Nå er vi iallefall 6-7timer foran Norge:). Stians pappa Steinar og kona hans Afia hentet oss på flyplassen før vi kjørte "hjem" til leiligheten i Jakarta:)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 09.06.2012
 • Klokken: 15:44
 • Kategori: » Eventyr

Reisedagbok: Dubai, dag 1 & 2.

Vi reiste fra Stavanger flyplass med flyet som gikk kvart over ni, og så heldige som vi er så traff vi selvfølgelig streiken.. Så det ble litt venting før vi heiv oss på flyet. Folka på flyplassen hadde iallefall ordnet det sånn at alle skulle ha det bra, med kaffe/kakao/te/vann og boller til alle i køen:)

For å komme oss til Dubai så måtte vi først fly til Amsterdam (og vente her i tre timer) før neste flight som gikk halv fire:). Vi fløy "KLM" til Amster og var superfornøyde med servicen på flyet! Det var noe annet en "Thomas Cook" som vi reiste med til Alanya ja:P hehe. Servicen ble forøvrig overgått når vi reiste med "Emirates", der er de mildt sagt fantastiske. Gratis treretters middag + ekstra serveringer og så mye drikke man klarer å få ned, inkl. alkohol! Kan ikke klage på sånt nei..


Venting på flyplassen i Amster.


Kjegasen min på flyet <3


Treretters flymiddag.. wuhu!

Vi ankom på hotellet vårt Ramada Al Barsha i 0200tiden på natta og ble møtt av en veldig blid gjeng ansatte. De sjekket oss fort inn og fraktet bagasjen opp på deluxe rommet som svigerfar hadde booket oss inn på, vi sovnet vi temmelig fort etterpå.. hehe.

Første dagen i Dubai brukte vi på å bli litt kjent. Vi labbet en del rundt på Mall of Emirates og Dubai Mall og for å komme oss rundt i byen så kjøpte vi oss et dagspass på metroen (som er verdens reneste metro-tog), her går togene med ca 3min mellomrom og er veldig oversiktelige med tanke på å komme seg av på riktig sted. Varmen i Dubai var forøvrig helt sinnssyk! Vi hadde godt over 44C i SKYGGEN.. Heldigvis er det super aircondition i alle butikker, taxier og stasjoner :) Vi fikk sett verdens eneste 7stjerners hotell denne dagen og spist ute på en skikkelig arabisk restaurant.

Finusen min i Dubaiii :)

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 09.06.2012
 • Klokken: 13:56
 • Kategori: » Eventyr

Fine ferien :)

Dagene i Tyrkia gikk veldig fort og jeg kunne gjerne hatt ei uke til på hotellet sammen med den flotte samboeren min <3 :)
Vi sto opp klokka 0800 hver morgen, ettersom jeg elsker å stå opp tidlig når det er sol! (Og hvor deilig er det vel ikke å spise frokost på verandaen med fin utsikt, en fin mann og med varme i lufta?...mmmm<3)


Frokosten vår:) Ferskt brytebrød (som jeg kjøpte tiidlig om morgenen hver dag <3), ferske aprikoser, skinke, granateplejuice og masse anna digg <3 Nom!


Middag ble det jo selvfølgelig spist på restaurant hver kveld, som jo var suuperkos:)
Det er verdt å nevne at man alltid kan be om gratis drinker mot at man spiser på restauranten til innkasteren som dro deg inn.. hehe:)


Det var en nyyydelig ferie i Alanya og jeg gleder meg allerede til vi reiser til mot Midtøsten og Asia:D
Hehe! Bare ni små dager til eksamen er ferdig og vi sitter på flyet, igjen!

 • Kommentarer: 0
 • Postet: 24.05.2012
 • Klokken: 21:53
 • Kategori: » Eventyr

The black pearl - en perfekt båttur :)


Frosken min <3Onkel Raymond mente jeg minna han om Nirvanaungen! hahaha. Så da måtte jeg jo nesten legge det ut;)


Chillaxing på båten <3


De grillet mat på båten, og man kunne forsyne seg så mye man ville;) mer en nok til alle <3
Her har jeg makrell, kylling og köfte:)

Fingutten min i Kleopatrahulen med båten vår (the black pearl) i bakgrunnen :) <3

Båtturen kostet 50 Lire (150,-) per pers, og var verdt hver eneste krone. Man kan få billigere båtturen, men da skorter det jo ofte på kvaliteten.
Dette var en helt super tur, som jeg godt kunne tatt igjen! :) Båtturen varte forøvrig fra 11-18, og vi fikk sett både havskilpadder og delfin på åpen sjø!

<3

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 22.05.2012
 • Klokken: 22:28
 • Kategori: » Eventyr

Tour!

Denne bloggen skulle jo handle om Tyrkia, igjen! Dere får bare "bare over with me" ;)
Tenkte jeg skulle skrive litt om turen opp på slottet i Alanya!

Vi var nemlig så heldige at vi kom over en gratis guidet tur opp på slottet og til moskéen. Dette var mot at vi spiste på restauranten som guiden eide:)
Det var også inkludert pick up service, så de hentet oss på hotellet, og kjørte oss hjem igjen etter turen!

Vi var kun to par som var med på denne turen, så det passet ypperlig:) Alt gikk i vårt tempo og vi slapp å stresse og fikk sett alt vi ville sett/tatt bilder av det aller meste.
Når vi kom til restauranten så var vi og det andre paret de eneste gjestene(!) det var veldig fint og lå litt øde, rett med en stor strand:)
Maten var heller ikke avskrekkende i pris, men lå på 25-35 lire.


Her er et bilde fra toppen av slottet <3

Moskébesøk måtte til i Tyrkia:)


Superfornøyd jente på labbetur opp mot slottet:)Koselige middagen med løk-lys <3

En superfin dag på slottet iallefall!!! <3 :)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 22.05.2012
 • Klokken: 22:05
 • Kategori: » Eventyr

Hamam - Tyrkisk bad

Bare timer etter vi hadde ankommet hotellet så fant vi ut at vi ville ta hamam, sånn at vi fikk skrubbet bort døde hudceller og få en god start på solingen:)
Vi dro på Mimosa som var rett nedi gaten, og ble superfornøyde. Betalte kun 25 Lire per pers for full kroppsskrubb, badstue og boblemassage!

Man får på seg et rødt tørkle rundt kroppen (over sine edlere deler:p) og man kan velge om man vil ha på seg bikini/shorts under, eller ikke. Det tradisjonelle er å være uten, tyrkere/muslimer generelt er faktisk utrolig komfortable med å være nakne rundt andre av samme kjønn. Hamam er vanligvis delt inn i en herre- og kvinneavdeling.
Jeg derimot - ikke fullt så komfortabel med dette. Men vi hadde jo ikke tenkt på å ta med badetøy, så da måtte man jo nesten være naken under dette tørklet da! Hehe. Vi ble jo også spurt om vi ville være sammen eller alene under hamam, så vi tenkte jo at vi ville være sammen. For min del, uten badetøy - veldig dumt:P

Jeg ble jo da satt sammen med  herrene. hahahaha. Fikk uttdelt en eldre tilnærmet tannløs mann som skulle skrubbe og massere meg inni hamam'en. Han var ikke sjenert iallefall. Røsket av meg dette himla håndleet og la det fint over boobsa. Jeg ble jo skrekkslagen, for jeg hadde jo kun på meg en HVIT silketruse. Og de sparer ikke akkurat på vannet der inne, så jeg ble jo kliss klass. Hehe, Stian lo bare av meg for han sa at jeg så ut som jeg skulle dø når jeg kikket bort på han. Det skal sies at denne tyrkiske mannen var utrolig profesjonell, og jeg ble mindre ubekvem etterhvert som tiden gikk, på tross av at jeg lå tilnærmet naken på marmor"bordet". Men om jeg skal dra dit igjen, så kommer jeg til å presisere at jeg vil ha en kvinnelig massøse/skrubber for det var jo bare et lykketreff at denne mannen ikke var en creeper som brukte ekstra tid på å skrubbe.! Uansett så er jeg veldig fornøyd med servicen, prisen og stedet. Det var utrolig fint, rent og så profesjonelt ut:)


//Google

Slik ser det ut på hamam, stenen man ligger på er varm (jeg holdt på å renne bort:P hehe), og på bildet ser du en som får skummassasje og den andre får skrubb:)
En kjempefin opplevelse! <3 Jeg gleder meg allerede til neste gang:D

 • Kommentarer: 4
 • Postet: 16.05.2012
 • Klokken: 11:56
 • Kategori: » Eventyr

Türkye! Generell info:)

Da har vi jaggu vært åtte dager i Tyrkia og nettopp landet trygt tilbake i Stavanger:)
Ferien har mildt sagt vært helt fantastisk, og jeg anbefaler alle å besøke Tyrkia minst en gang i livet.
Maten der er nyyydelig, köfte, shish kebab, döner kebab, börek og gyveç er vel favorittene våre.. men vi fant ut at de også er sinnssykt flinke på fisk:)
Jeg og Stian har hatt en opplevelsestur ettersom ingen av oss er særlig glad i å sitte inne på et hotellrom hele ferien, eller ved bassengkanten.
Litt bassengkant-tid ble det jo, så vel som hotellromstid, men ikke mer enn at det bare var trivelig!

Vi var på båttur, guidet tur over slottet i Alanya, besøkte moské og sett masse rart:D


Solbrent liten pike, ved bassengkanten;)

Når man skal til Tyrkia så er det kjekt å ha noen forholdsregler, det er nemlig fort gjort å bli lurt trill rundt av selgerne.
1 Lire = 3.3 kroner. Alt under 1 lire heter KR. Altså, 50 KR = 1.50 kroner (ca).

En kjapp liten prisliste
Brød; 75kr  (2 kroner)
Brus på boks; 1,30lire
Middag på restaurant; 20-35 lire
Stor lunsj på kafé; 5-15 lire
Fake parfyme; 7 lire
Rullekebab/döner kebab; 3,5-5 lire.
Nettkafé; 1,5 lire for 1 time.
Taxi; be alltid om at de skal bruke taxameteret. Det er defintivt det billigste!
Vann; 50 kr for en halv liter, og 1 lire for halvannen liter.
Øl på restaurant; 8 lire
Cocktail på restaurant: 15 lire

Så det er absolutt ikke dyrt å leve der nede, dersom man tar litt smarte valg:)
Prisene jeg har listet opp er normalprisen, men om man ikke er obs på hva man betaler så kan jeg love deg at det blir dyrt.
Det er også en fin tommelfingerregel at man går på ordinære matbutikker og handler det man skal ha av snop og ting man behøver. Her er det ca halv pris av hva det koster på "hjørnebutikken".

På øl og cocktails så er det vanligvis happy hour på utestedene, dvs at man får 2 for prisen av 1. Veldig greit;)
Det er også vanlig å få drikke og forett inkludert når man spiser på restaurant på kveldstid, ettersom det er stor rift om kundene.


Efes - den lokale ølen og en giga cocktail til 27 lire (tre coctails i én).

Om man skal ut og drikke så kan det også være kjekt å la være å telle enheter som man gjør i Norge.. Hehehe.. Jeg er iallefall fæl til å telle enheter inni meg sånn at jeg ikke drikker for mye.
Tingen er bare at tyrkere overdriver noe helt sykt når det kommer til sprit. Her er det jo mer jo bedre som teller;) Selv så er jeg ikke glad i spritsmak, så det kan være kjekt å be om etterfylling av brus når man har pint i seg et par slurker.. hehe.

Det er mange som er livredde for bakteriefloraen i Tyrkia, jeg og Stian er ganske chillpill akkurat der. Vi spiser lokal frukt og lokale grønnsaker som har blitt skylt i lokalt springvann.
Om jeg får en isbit i glasset så hyler jeg ikke av den grunn heller.. :) Det funker fint for oss iallefall, og om vi blir sjuke så får vi heller ta det som en "mann". Hehehe:) Vi ble jo selvfølgelig ikke sjuke (da hadde jeg antagelig ikke vært like cocky:D) og koste oss maks hele ferie:)

Jeg skal legge ut et par innlegg til om de forskjellige tingene vi gjorde der nede, samt anbefalinger.

Ha en flott mandag videre!


 • Kommentarer: 2
 • Postet: 14.05.2012
 • Klokken: 10:14
 • Kategori: » Eventyr

Sol og sommer :D

ENDELIG har vi fått sol. Etter å ha vært misunnelige på hele sør-norge i et par måneder så var det endelig vår tur! Nå har jeg jaggu blitt litt solbrent på nesetippen og er sliten i hodet av all sola, (luksusproblem:P).
Nå sitter vi inne og roer øynene litt før vi skal ut og grille etterpå <3 NomNomNom

Mmmm <3 definitivt en forsmak av sommeren vi har i vente:)

Nå må jeg nesten tenne på grillen! Ha en fortreffelig søndag folkens:)

 • Kommentarer: 2
 • Postet: 29.04.2012
 • Klokken: 16:46
 • Kategori: » Eventyr

Indonesiatur:D:D

Jeg er innmari heldig. Jeg har en fantastisk kjæreste, som igjen har en fantastisk pappa! Vi har blitt påspandert en tre-ukers tur ned til Indonesia sånn at vi kan besøke han, og kona hans Afia:) Siden vi skal mellomlande i Dubai så har han ordnet det slik at jeg og Stian skal få tre netter på hotell der først:D!!

Vi har allerde planlagt at vi vil innom Ferarrisenteret, og se verdens høyeste bygning:) Det skal bli spennende!!

Ellers så lander vi i Jakarta (Indonesia) den 5/6. Her henter Steinar oss, og vi skal være noen dager i Jakarta, før vi skal ut i jungelen for å besøke familien til Afia:) Deretter skal vi til Bali i en uke. Her har jeg og Stian planlagt å ta PADI-open water certificate (dykkersertifikat), og etter vi har vært her, så skal vi videre til Gili Lampu (Lombok) så til Senggigi og så en dagstur til Gili Trawangan.  Hehehe.. Jeg går helt i surr. Steinar og Stian får heller arrestere meg om jeg er heelt på bærtur med reiseplanen!!! :D

Jeg gleder meg noe helt utrolig mye. Dette er virkelig a dream come true! Det er ikke alle som har en snill svigerfar.
Det skal bli godt å se han igjen, så vel som å få møte Afia:) Gud. Sommerfugler i magen! Jeg ser virkelig frem til sol, varme og billig massasje.. Hihi:DStjal ett av bildene som Stian har tatt på Gili Lampu i 2009:)

GlederGlederGleder meg!

 • Kommentarer: 4
 • Postet: 14.03.2012
 • Klokken: 20:17
 • Kategori: » Eventyr
Profilbilde
   Legg meg til som venn
   Kontakt

Hei! Jeg heter Susanne og jeg blogger om hvordan det er å bo i campingvogn sammen med kjæresten min Stian.

Vi er veldig glade i å reise, og lever livet til det fulle:) Du må gjerne følge bloggen min, og det er veldig hyggelig om du legger igjen en kommentar før du går igjen:)

Copyright @ Stian

- - -KategorierArkiv

hits