Hva spiser man egentlig på lavkarbo?

Etter jeg har endret kosten min, så har jeg fått mange spørsmål om hva jeg spiser. Både fra kollegaer, venner og familie. Mange er veldig skeptiske, og har et litt misforstått bilde av LCHF.. Mye på grunn av media! Men det er faktisk ikke så "ille" som det høres ut som ;-)

Den ene myten om LCHF, er jo at man kun spiser egg og rødt kjøtt.. Men jeg spiser masse grønnsaker (faktisk MER en det jeg gjorde før!), bær, nøtter, fet fisk, avocado, fete meieriprodukter og selvfølgelig storfe.. Men vi spiser også mye kylling! :)

Frokost/lunsj eksempler:
#1 Tyrkisk yoghurt med valnøtter, mandler, gojibær, steviadråper og kanel. (Denne "oppskriften" var det mamma som ga meg - og den er helt fantastisk god!)
#2  Et par lavkarbo knekkebrød (hovedsakelig laget på mandler og hasselnøtter) eller lavkarbobrød med et tjukt lag med f.eks smør og gulost eller salami og majones.. Ja.. egentlig det du syntes er godt!! :)
#3 En halv avokado og en 0/0 yoghurt.
#4 En atkins bar
#5 Salat (av f.eks. isbergsalat, tomat, agurk,rødløk , purre og paprika)  med fetaost, gulost, oliven og en dæsj olje eller dressing  <3
#6 Lavkarbokjeks og f.eks. Brie, blåmuggost, kremost, camembert etc.

....Det er egentlig et haaav av mat man kan kose seg med, man må bare finne ut hva man liker :)

Til middag så kan man jo spise ALT.. Det er jo bare å ta bort poteter, ris, pasta og hveteprodukter som tacolefser..
Jeg spiser f.eks. laks med agurksalat, erter, seterrømme og litt smeltet smør... Taco med "alt" utenom mais, ananas og lefser eller wok med deilige grønnsaker, renskåret kjøtt og helfet kokosmek.

Den største forskjellen personlig, er egentlig at jeg er mye mer avslappet i forhold til mat nå enn det jeg var før. Jeg kan spise så mye jeg vil, har et lavt søtsug og ingen trang til å "fråtse" i snop. Energien er på TOPP, og jeg er aldri akutt sulten.. Tror det taler for seg selv at når jeg jobbet fra 08-22 tidligere i uka, så var energinivået fortsatt behagelig høyt når jeg kom hjem i 23tiden, og begynte straks å TO ulike middager ettersom stian ikke ville ha laks.. (Bortskjempte unge:P). Rettogslett fordi jeg hadde lyst og energi til det!
Ellers så sovner jeg fort (dette har egentlig aldri vært et problem hos meg da) og er uthvilt når jeg våkner.

Nå skal det sies at jeg ikke spiser etter et "strengt" lavkarboregime.. Jeg spiser omkring 30-50 karbs om dagen, og kroppen min trives veldig godt der :)
Jeg teller IKKE kalorier, da det er uvesentlig. Det eneste jeg holder øye med er egentlig målbåndet, for det er klart at det er noen psykiske sperrer man må bryte ved å innse at man kan spise så mye fet mat, og ikke legge på seg et gram.

Når det kommer til snop så spiser jeg 70%-85% sjokolade, sukkerfri sjokolade, lchf is, lavkarbokjeks laget på mandler, bærkrem, fleskesvor, ost og lchf kjeks, cola zero, karbo-redusert cider.. tja.. egentlig litt forskjellig :) Man spiser sånt godteri på en HELT annen måte enn det man er vant til.. Her blir man mettet på minimale mengder.. så det er jo egentlig helt genialt <3  • Kommentarer: 0
  • Postet: 01.02.2014
  • Klokken: 01:57
  • Kategori: » Blogg

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Profilbilde
   Legg meg til som venn
   Kontakt

Hei! Jeg heter Susanne og jeg blogger om hvordan det er å bo i campingvogn sammen med kjæresten min Stian.

Vi er veldig glade i å reise, og lever livet til det fulle:) Du må gjerne følge bloggen min, og det er veldig hyggelig om du legger igjen en kommentar før du går igjen:)

Copyright @ Stian

- - -KategorierArkiv

hits