Ville bare si...

At jeg har det så alt for fint. Får ofte dårlig samvittighet av å tenke på hvor bra livet mitt er... Spesielt når jeg hører om folk som har det leit. Jeg ønsker ikke at dette skal bli et innlegg hvor jeg trykker min egen lykke over hodene på de av dere som faktisk har det kjipt, men jeg vil at folk skal vite at jeg ikke syntes ting er like rettferdig. Hvis jeg kunne overført lykke, så hadde jeg brukt dagen min på å dele med de som trenger litt påfyll.. Og det prøver jeg på.. På min egen måte.

Noen tror at man studerer sosialt arbeid/barnevern for at man selv har hatt det vondt... Det er riktig i mange tilfeller, men ikke i mitt. Jeg har et inderlig behov for å gjøre en forskjell for de som har det kjipt, fordi jeg syntes verden kan være ufattelig urettferdig mot de som fortjener det minst. Selv så kunne jeg ikke hatt et bedre liv, og kanskje nettopp derfor har jeg et intenst behov for å hjelpe andre. Jeg vil gjerne bruke mitt voksne yrkesliv på å få muligheten til å gjøre andre mennesker lykkelige. Endre livet til det bedre. Nettopp fordi jeg vet det er mulig å forandre andre en "skjebne", og fordi jeg ikke kan leve med meg selv dersom jeg sitter på toppen av min "tue" , lykkelig og fornøyd, mens personen på "tuen" ved siden av har det umenneskelig vondt. Jeg vil så gjerne dele lykke. Gjøre akkurat DEG glad. Hjelpe deg med å finne livsgnist og glede ved livet. Den eneste måten jeg kan gjøre det jeg føler er min bane i livet, er ved å ta en relevant utdanning sånn at jeg har litt "verktøy"  i bagasjen, før jeg stiger ut i den store verden. Dette er rett for meg.

Jeg er fullstendig klar over at vi mennesker er forskjellige, og jeg prøver ikke på noen som helst måte å romantisere barnevernsarbeidet, eller å løfte sosialarbeidere opp som helgener. Jeg vil bare dele litt av tankene mine. Det som svirrer rundt når jeg legger meg, og som svirrer rundt når jeg syntes ting er tungt på universitetet. "Jeg vil jo hjelpe mennesker, og da må jeg gjøre mitt beste på skolen". Noen vil se på det som banalt og unødvendig, at man velger å bruke yrkeslivet sitt på andre, mens noen syntes det er fint at det finnes noen som ønsker å ta på seg "jobben" - av hele sitt hjerte!

Det er det som er så fint. At vi er forskjellige. Det som gjør meg lykkelig gjør antagelig ikke naboen lykkelig og antagelig heller ikke deg. Jeg er innmari heldig som har funnet en sjelevenn i en alder av 21, som jeg elsker av hele mitt hjerte. Atpåtil har jeg en flott familie og svigerfamilie. Økonomisk klarer vi oss bedre en gjennomsnittet, og jeg har funnet min plass når det kommer til utdanning. Dette gjør meg lykkelig, og takknemlig. Jeg vet ikke helt hvem jeg skal takke, ettersom jeg har mer tro på tilfeldigheter enn at det er Gud som favoriserer akkurat meg. Tilfeldighetene har gjort at jeg, akkurat nå, og inntil nå, er ei veldig heldig jente.

Vi som har det fint burde bruke mer tid på å reflektere hvor godt vi har det, og slutte å klage over trivielle ting.
(Muligens veldig klisjé, men det er mye sannhet i det).

Så.. Dagens lille lærdom: Vær snille mot hverandre, slutt med klaginga og se verdien i ikke-materielle ting! :)
Peace out! Kommer nytt blogginnlegg senest på tirsdag:) <3

  • Kommentarer: 4
  • Postet: 19.10.2012
  • Klokken: 18:48
  • Kategori: » Blogg

4 kommentarer

Skrevet av Aina :)  kl.20:51  @ 19.10.2012
Et fantstiskt, flott og reflektert innlegg, Susanne :) Godt skrevet og "kjenner" absolutt hva du mener. Klem <3
Skrevet av Lurre  kl.21:18  @ 19.10.2012
Aina: Tuuusen takk! :) Så skjønn du er! Kos <3
Skrevet av Mamma  kl.23:30  @ 20.10.2012
Du er ei nydelig jente i sinn og skinn! Flott skrevet og jeg er veldig stolt av deg snupp<3
Skrevet av Lurre  kl.14:29  @ 22.10.2012
Mamma: Nåh <3 :) Tusen takk mamsen <3

Skriv en ny kommentar

Profilbilde
   Legg meg til som venn
   Kontakt

Hei! Jeg heter Susanne og jeg blogger om hvordan det er å bo i campingvogn sammen med kjæresten min Stian.

Vi er veldig glade i å reise, og lever livet til det fulle:) Du må gjerne følge bloggen min, og det er veldig hyggelig om du legger igjen en kommentar før du går igjen:)

Copyright @ Stian

- - -KategorierArkiv

hits