Reisedagbok: Bali, dag 10.

Vi våknet relativt tidlig ettersom vi skulle dra fra Kuta halv åtte, så da ble det "take away breakfast" fra hotellet som besto av to crossianter med syltetøy, før vi tok fatt på den tre timer lange turen til Tulamben med dykkekurslederen. På turen opp så fikk vi sett veldig mye, alt fra ville apekatter til slum og fattigdom. Jeg vil vel påstå at de aller fleste her på Bali lever under det vi i Norge ville kalt ekstrem fattigdom. Her snakker vi om å bo i skur som har bølgemetall som tak og under 300,- å leve på i måneden. Dette fører jo selvfølgelig til at de er veldig opptatte av å tjene penger og kan oppleves som litt masete når man skal kjøpe ting. Har man hodet på rett plass og tenker litt logisk så finner man uansett ut av en pris som begge parter kan være fornøyd med. Det er ingen vits i å prute gjenstander ned til under 20kroner når man egentlig hadde betalt det ti-dobbelte i Norge..

Når vi kom frem til Tulamben så sjekket vi inn på hotellet vi skulle være på den natten Paradise Bungalow, og jeg kan med hånden på hjertet si at rommene var de jævligste. EVER. Kun kaldt vann i dusjen, ingen air con og sengene luktet humbug og sure føtter. Er glad vi kun var der én natt, for å si det sånn:p Neste gang sover vi nok ikke på et hotell som er inkludert i prisen og som er kvalitetstestet av lokale indonesere:P

Ellers så var mitt første sjødykk denne dagen, vi hadde to dykk hvor vi gikk igjennom all den praktiske teorien vi skulle kunne. Da var det snakk om å ta av maske og utstyr under vann/på igjen og vise hva man skal gjøre i nødsituasjoner. Vi var nede på ca 12 meter og fikk sett masse spennende. Nydelig fisk, koraller, anemoner (med nemofisk i:D) og et mindre flyvrak. Sikten var veldig god, så det var gøy:D Temperaturen var vel rundt 30C så det kan man jo heller ikke klage på;)


Småtung bæring på de vulkanske steinene.. UGH!


Veldig blå bilder.. og ser litt uklart ut, men det var nyyydelig sikt! :) Old school utlikning på meg her:P hehe.


Fine gedigne sjøstjerna:D


Litt fisk:D

Det kommer flere undervannsbilder etterhvert når Stian har fått ordnet litt på fargebalansen:)

 

  • Kommentarer: 4
  • Postet: 12.06.2012
  • Klokken: 17:53
  • Kategori: » Eventyr

4 kommentarer

Skrevet av Natalie i Canada  kl.17:53  @ 12.06.2012
så gøy!!
Skrevet av Mamma  kl.20:59  @ 12.06.2012
Ja det er ikke alle land som har den standarden som vi har her i Norge:-( Liker at du betaler en slant til selgerne isteden for å prute så voldsomt med de<3

HAHA, 25-30 grader i sjøen, gullfisk, anemoner, dykkersertifikat...blæ & buhuu for det jævlige hotellet:-P Heldiggriser sier jeg bare! Det hotellet som du kalte jævlig er et hotell du kommer til å huske resten av livet ditt! Det gir en viss sjarme at ikke alt er som forventet:-)

Utrolig flotte bilder!!! Gjorde ikke noe at de var blå:-) Gøy å følge bloggen:-D Kos dere videre i ferien!

Klem fra mamsen
Skrevet av Lurre  kl.10:04  @ 13.06.2012
P.B : :)
Skrevet av Lurre  kl.10:06  @ 13.06.2012
Mamma: Nops! hehe, ja, altså når det er snakk om et par kroner så er det bedre å gå derfra med god samvittighet:)

25C i sjøen, er du gal? Ligger ikke under 28 her;) hihi. Men joda, har det greit påtross av en jævlig natt:P hehehe.. Men jo, sant det. Kommer nok til å huske den stinkende senga resten av livet mitt!!! hehe..

Tusen takk:) Jupps! Skal prøve å holde tritt med innlegg. Thank ju! Kos<3

Skriv en ny kommentar

Profilbilde
   Legg meg til som venn
   Kontakt

Hei! Jeg heter Susanne og jeg blogger om hvordan det er å bo i campingvogn sammen med kjæresten min Stian.

Vi er veldig glade i å reise, og lever livet til det fulle:) Du må gjerne følge bloggen min, og det er veldig hyggelig om du legger igjen en kommentar før du går igjen:)

Copyright @ Stian

- - -KategorierArkiv

hits